На Волині судили водія-прикордонника, який п’яним збив на смерть 20-річну дівчину
Волинь

На Волині судили водія-прикордонника, який п’яним збив на смерть 20-річну дівчину

31 березня 2021, 09:35
0
0
Сподобалось?
0

Водія, який п’яним збив на Волині на смерть 20-річну дівчину, посадили за ґрати на 3 роки.

Про це йдеться у вироку Ратнівського районного суду, пише ІА ВолиньPost.

Трагедія сталася 2 березня минулого року близько 02:30 у селищі Заболоття Ратнівського району. П'яний чоловік керував автомобілем «VW Passsat» та рухався вулицею 1-го Травня.

Водій наїхав на 20-річну дівчину, яка лежала на проїзній частині. Вона отримала травми, від яких загинула на місці.

Зауважимо, що обвинувачений на момент скоєння злочину був водієм групи прикордонної служби «Тур» Луцького прикордонного загону у військовому званні молодший сержант.

На судовому засіданні чоловік повністю визнав свою вину та розповів, що під час керування відволікся, але навпроти базару відчув тріск. Він вирішив, що вискакує бампер та зупинився. Разом з пасажирами вийшли оглянути автомобіль, та нічого підозрілого вони не виявили. Опісля обвинувачений сів за кермо і рушив далі.

За його словами, свідок аварії зателефонував водію та повідомив, що той збив людину. Обвинувачений зрозумів, що переїхав потерпілу та негайно повідомив про це працівників поліції, що знаходилися на місці ДТП. Чоловік підтвердив, що вживав спиртні напої 29 лютого ввечері та вночі першого березня минулого року. Обвинувачений зазначив, що має посвідчення на право керування трактором. Автомобіль купив у Польщі з метою переобладнання його під інший вид транспортного засобу. Цивільний позов визнав частково на суму 150 000 тисяч гривень, виходячи із свого матеріального стану.

Мати загиблої розповіла в суді, що 29 лютого ввечері вона, її загибла дочка та ще двоє осіб пили пиво у неї вдома. Згодом дівчина ще із двома чоловіками пішла до бару. Через деякий час їй зателефонували та сказали, що її дочку збили на смерть. Жінка ствердила, що пережила стрес, від якого не може відійти до цього часу. Вона змушена була проходити курс лікування. Позов підтримує, просить стягнути моральну шкоду у розмірі 300 000 тисяч гривень. Підтвердила, що обвинувачений відшкодував повністю витрати, пов’язані із похованням дочки, та 5 000 тисяч гривень витрат на правову допомогу.

Під час огляду авто обвинуваченого поліцейські виявили відсутні деякі елементи переднього бампера в його передній частині, спущені ліві колеса без видимих пошкоджень. В цьому транспортному засобі були пошкодження заднього бампера, який тріснув в нижній частині, деформоване переднє ліве крило та відсутній фрагмент лако-фарбового покриття. Автомобіль вилучили та визнали речовим доказом у кримінальному провадженні.

Експертиза показала, що водій о 5 годині перебував у стані алкогольного сп’яніння (1,76 %), еталон в концентрації - 1,5 %.

Камера відеонагляду біля магазину зафіксувала злочин обвинуваченого.

Експерт зробив висновок, що причиною смерті дівчини є поєднана тупа травма тіла, що супроводжувалась численними зламами кісток скелету із забоями та розривами внутрішніх органів.

Обставиною, яка пом’якшує покарання, суд визнав щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину. Однак, покарання обтяжувало те, що водій був п’яним.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального злочину та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на три роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий же термін.

Позов матері загиблої повністю задовольнили. Обвинувачений повинен сплатити їй моральну шкоду в розмірі 300 тисяч гривень та правничу допомогу - 5 500 тисяч гривень.

Також на користь держави водій сплатить витрати на залучення експертів в сумі 49 358 тисяч гривень.

Його автомобіль марки «VW Passsat» переходить у власність держави, оскільки прокурор, обвинувачений не надали доказів про його власника.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися