У Луцькому зоопарку не пережив зиму найстаріший лев
Волинь

У Луцькому зоопарку не пережив зиму найстаріший лев

31 березня 2021, 14:36
0
-2
Сподобалось?
-2

У Луцькому зоопарку значна втрата в колекції. Цю зиму не пережив – лев Нік. Тварина померла у віці, який відповідає глибокій старості короля звірів.

Про це повідомляє пресслужба зоопарку у Фейсбуку.

Нік приїхав до Луцька із Миколаївського зоопарку в 2004 році, чотиримісячним малям. І став першим самцем цього виду в колекції зоопарку. На жаль, чимало років лев прожив у некомфортних умовах тісної клітки, де він перебував усі пори року. А вже у просторий теплий вольєр із майданчиком для вигулу нашу колекцію котячих дозволила переселити реконструкція зоопарку, що завершилася восени 2015 року.

«Безперечно, Нік та його супутниця Даша завжди були одними з улюбленців відвідувачів. Невідворотні зміни у здоров’ї лева працівники зоопарку почали помічати кілька місяців тому. Найперше він просто перестав окреслювати межі своєї компетенції потужним риком, який роками був «візитівкою» Ніка.

На огляд запросили ветеринарів Інну Васильковську, Вікторію Коваль, Людмилу Білич. Ті після комплексного обстеження констатували, що у тварини недуга, яку не здолати медикаментозно чи з допомогою операції , – старість», - йдеться в повідомленні.

Щоправда, спроби поборотися за життя Ніка керівництво все ж зробило, зокрема змінами в раціоні та додаванням до харчування вітамінів. Однак це не допомогло, на 17-му році життя тварини не стало. 

Керівництво Луцького зоопарку працює над тим, щоб у колекції знову з’явився самець. Адже, окрім левиці Даші, тут проживає і малеча Лана.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися