Лучанина судять за поцуплене мясо
Волинь

Лучанина судять за поцуплене мясо

2 квітня 2021, 18:45
0
0
Сподобалось?
0

Лучанина Ігоря Зеленського судять за те, що крав м'ясо. 

Про це йдеться у сюжеті телеканалу "Аверс".

У суді чоловік розповідає: обкрадав супермаркети заради родини, адже їм не було що їсти. Нині на рішення суду чоловік очікує у СІЗО, адже перебуває під вартою й на кожне судове засідання його приводять під конвоєм. За кілька кілограмів вкраденого м’яса йому світить реальне позбавлення волі.

Як відомо з матеріалів справи, здебільшого чоловік полюбляв поцупити з прилавків по кілька кілограмів м’яса. Серед епізодів, відомих слідству, – викрадення свинячої корейки, свинячого ошийка або ж свинячого філе, іноді чоловік ще й брав баночку лососевої ікри або ікри минтая. Зазвичай, крадіжки чоловіка не перевищували 500 гривень.

Сам Ігор Зеленський у суді свою вину повністю визнає. Каже: крав, бо життя довело його до таких незаконних дій. Мовляв, усі заощадження витратив на лікування рідних.

«Дружина з сином півтора місяця лежала в реанімації. Я працював неофіційно на двох роботах, але в нас ще є старша донька, їй вісім років. Так і вийшло. Бувало, що взагалі в хаті всі гроші йшли на лікарню. Доводилося заходити в магазин і взяти там хоч того м’яса, щоб було дружині в лікарню щось зготувати, і старшій доньці, і самому щось поїсти, бо фактично всі гроші йшли на лікарню, – пояснює чоловік. – Ще й у борги позалазив і кредити брав».

Спершу чоловікові інкримінували лише частину 2 статті 185 Кримінального кодексу України, себто крадіжку. Та після останнього такого «виходу на полювання» перекваліфікували у грабіж.

«На жаль, доведеться йому відповідати, тому що в останньому епізоді, який мав місце 25 лютого 2021 року, о 16:30 в «Там Тамі» він вкрав 2,5 кг м’яса, шиї. І потім повз касу пішов, не мав чим розрахуватись, охорона побачила, зупинила його, а він почав утікати. І крадіжка переросла в грабіж, – каже адвокат обвинувачуваного Олександр Повх. – Це є тяжкий злочин, міра покарання – від чотирьох до шести років».

У Луцькому міськрайонному суді вже провели підготовче засідання у цій справі, під час якого адвокат зауважив: аби повністю розібратись, треба залучити й орган пробації, аби той перевірив сім’ю, спосіб життя і дав висновок про можливість застосування до підсудного статті 75.

Тож під час підготовчого засідання справу вирішили призначити до розгляду.

Варто зауважити, що Ігор Зеленський в поле зору правоохоронців потрапляє не вперше. Та й судимий він вже неодноразово. У суді чоловік пояснює, що офіційної роботи із достатнім заробітком він знайти не може, а на неофіційних достатньо не платять. Тож навіть не знає, як вибратися з цієї ситуації. Утім тепер за кілька кілограмів вкраденого м’яса йому загрожує реальне позбавлення волі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися