У Луцьку хлопець з аутизмом мріє стати гончарем
Волинь

У Луцьку хлопець з аутизмом мріє стати гончарем

2 квітня 2021, 21:01
0
0
Сподобалось?
0

У родині з Луцька виховують дитину з аутоімунним розладом.

Цю історію журналісти Суспільного розповідають у Всесвітній день розповсюдження інформації про проблему аутизму.

У сина Антоніни Цьось, Антона, аутизм діагностували у чотири з половиною роки. З'ясувалось це досить пізно. Нині хлопець навчається у десятому класі. Жінка каже: важко сприйняла діагноз сина.

"Від цього вилікуватися не можливо. Це складова, з якою потрібно навчитися жити. Його просто треба впустити у своє життя і допомагати своїй дитині", - розповідає Антоніна Цьось.

Антон мріє стати гончарем. Йому дуже подобається ліпити з глини. Хлопець допомагає мамі застеляти щоранку ліжко та прибирати у кімнаті.

Мама каже: Антон – джентльмен і творчий хлопець. Разом відвідують образотворчі заняття у громадській організації "Спілка батьків інвалідів з розладами аутичного спектра "Янголята".

Завдяки творчим захопленням Антон подорожує з виступами Україною і за кордоном. Зокрема у Туреччині."Ми виступали два номери, перший був рок-н-рол. Другий – "Сватання на Гончарівці" Григорія Квітки-Основ’янека та кришталевий вальс", – каже хлопець.

Громадська організація "Янголята" об’єднує майже тридцять родин у Луцьку, де виховують дітей з аутизмом. Її голова, Юлія Поліщук, каже, що найважливіше, чого тут прагнуть — навчити соціалізуватися, набути вмінь і навичок, необхідних у побуті та спілкуванні, щоб діти могли дати собі раду у житті.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися