На Волині хворих на туберкульоз стимулюють до лікування їжею та мобільним зв’язком
Волинь

На Волині хворих на туберкульоз стимулюють до лікування їжею та мобільним зв’язком

4 квітня 2021, 10:42
0
0
Сподобалось?
0

Торік завершилася реорганізація протитуберкульозних лікувальних закладів на Волині. Тепер стаціонарну допомогу цій категорії хворих надають лише на базі комунального підприємства «Волинський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр» Волинської обласної ради. Фактична кількість ліжок по області скоротилася з 420 до 110. Завдяки сучасним методам лікування торік зі стаціонарів виписано 649 пацієнтів. Більшість з них мають лікуватися вдома.

Необхідні препарати держава надає безкоштовно, однак не всі хворі в силу матеріального та соціального стану (переважно це складний контингент) хочуть лікуватися й дотримуватися правильного режиму. Ситуацію ускладнює те, що у районах скоротили посади лікарів-фтизіаторів, тож медико-соціальна робота з такими пацієнтами впала на плечі Волинської обласної організації «Червоного хреста». Так у 2020 році його волонтери опікувалися 386 хворими.

За словами керівниці волинського «Червоного хреста» Валентини Пришко, програма медико-соціальної підтримки хворих на туберкульоз фінансується Глобальним фондом для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією. Кошти йдуть не лише на медичні послуги, а й на стимулювання у хворих бажання до лікування. Зокрема, таким пацієнтам забезпечують безкоштовних проїзд, оплачують поповнення мобільних телефонів, видають продуктові та гігієнічні набори, оплачують недешеві обстеження. Також торік від «Червоного хреста» доплати за щоденну роботу з туберкульозними пацієнтами отримували 115 медпрацівників. Торік на це витратили майже 900 тисяч гривень, ще понад 300 тисяч – на індивідуальні захисні засоби для медперсоналу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися