Хто очолить музей-скансен на Волині
Волинь

Хто очолить музей-скансен на Волині

6 квітня 2021, 21:38
0
0
Сподобалось?
0

Музей-скансен історії сільського господарства Волині, що в селищі Рокині поблизу Луцька, очолить керівник СК «Герць» Роман Ковальчук. 

Про це повідомляє ГІТ.

Відповідне рішення ухвалили 5 квітня під час зборів співзасновників музею, розповів сам Роман Ковальчук.

Нагадаємо, голова Волиньради Григорій Недопад в інтерв’ю «Першому» повідомив, що одним із варіантів вирішення проблеми з фінансуванням та розвитком музею-скансену у Рокинях біля Луцька є зміна керівника, яким дотепер був Олександр Середюк.

Співзасновниками музею є сам Олександр Середюк і Волинська обласна рада. Згідно зі статутом, аби ухвалити будь-яке рішення, потрібна згода не менш ніж 60% акціонерів. Волинська обласна рада має 51% акцій.

«І Олександр Миколайович не може без них ухвалити рішення, і обласна рада без нього не може цього зробити», – каже Роман Ковальчук.

 «Врешті-решт я знайшов певне порозуміння з Олександром Миколайовичем (Середюком, – ред.). Мені ця тема дуже цікава», – розповів претендент на посаду директора музею.

Роман Ковальчук каже, що знайомий із Олександром Середюком давно. Свого часу він підпрацьовував у музеї, вів тренування у Школі козацього гарту Середюка, разом літали на запрошення української діаспори в Канаду.

«Зараз я побачив, що насправді музею треба надати новий подих. І я вирішив, що я можу дати цей подих. Тому що в мене є бажання, розуміння, в мене є навіть відповідна освіта вища (спеціальність – управління персоналом і економіка праці). Мені це дуже цікаво. Плюс козацьке бойове мистецтво», – зазначає Ковальчук.

Він каже, що розробив план розвитку музею і представив його і Олександру Середюку, і голові Волинської обласної ради Григорію Недопаду.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися