Волинянин змайстрував інкубатор з холодильника
Волинь

Волинянин змайстрував інкубатор з холодильника

11 квітня 2021, 14:17
1
0
Сподобалось?
0

Микола Бойко колись з батьками жив у Ковельському районі. Згодом придбали невеличкий будиночок у Луцьку поблизу річки Стир. Звиклі до сільської праці батьки зайнялися розведенням курей. Придбали спочатку фабричний інкубатор, а потім Микола побачив, як самому його можна зробити з… холодильника. Кажуть, він «висиджує» курчат краще за квочку.

Чоловік давно вже чув, що радянські холодильники ідеально підходять для інкубатора.

– Кум працює на базі, де звозять металобрухт з цілої області, то за символічну плату підігнав мені два «Донбаси», – каже Микола. – Я в Інтернеті сто разів переглядав відео, з чого починати роботу. Мама сміялася над цією затією, але вже багато років мої саморобні інкубатори дають стабільний заробіток.

Спочатку з холодильника потрібно вийняти середину з морозилкою включно.

– Важливо добре все вимити, – наголошує співрозмовник, – бо найчастіше саме бруд та мікроби є причиною загибелі вилуплених курчат. У дверцях вирізати віконечко, щоб було видно, чи лупляться пташенята. Дуже важливо підібрати хороший пристрій терморегуляції з датчиком, адже правильна температура – запорука життя курчат.

Микола зізнається, спочатку боявся робити велику закладку, бо не вірив, що у холодильнику таки хтось вилупиться. Звичайно, були помилки, але з часом чоловік удосконалював свій саморобний інкубатор – і тепер родина має їх аж три!

– Ми продаємо курчат на базарі. Цьогоріч плануємо брати по двадцять гривень за одне. Бачите, все дорожчає: і електроенергія, і корми. Раніше у фабричному інкубаторі закладали лишень 70 яєць, а я зробив на 600! Бувало, за сезон продавали тисячу курчаток. Коли вони вилуплюються, переносимо їх у спеціальне приміщення, розбите на окремі мінікімнатки. Там встановлено температурний режим, поїлки та годівнички для корму. Спочатку продавали курчат знайомим, тож дуже переживали, щоб не гинули. Звичайно, добре, як квочка висидить і доглядає за своїми дітками, а за інкубаторськими вже мусить пильнувати господиня. Хоча зараз багато жінок жаліються, що квочки кидають кубло, і пташенята завмирають у яйцях. Тому обирають інкубатор.

Микола не вельми охоче розповідає про свої бізнесові справи, а ще зазначає, що не пускає чужих людей на подвір’я, аби не принесли якусь інфекцію у куряче царство. Для тих же, хто захоче собі змайструвати подібний інкубатор, радить пошукати різні варіанти в Інтернеті. Там навіть спеціальне відео є, де люди в деталях розповідають, з чого почати, які матеріали потрібно підібрати, на що звернути увагу та як уникнути помилок.

Руслана ТАТАРИН


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Анастасия Миронова
    Анастасия Миронова

    Обычно такие инкубаторы делаю не в обычном холодильнике, а в специальной холодильной камере, где есть определенная нужная температура для хранения. У меня знакомый поставляет молочную продукцию и яйца в магазины, и всё необходимое он хранит в специальном помещении оборудованное под холодильный склад и в этом ему помогло сервисное обслуживание, расчёт, строительство и установка под ключ - https://alfa-proekt.com.ua/

    2 липня 2021, 14:46
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися