Планують забрати із сім'ї хлопчика, якого знайшли в болоті на Волині
Волинь

Планують забрати із сім'ї хлопчика, якого знайшли в болоті на Волині

8 квітня 2021, 18:58
0
0
Сподобалось?
0

Семирічного хлопчика, якого сьогодні розшукали на Горохівщині, можуть вилучити із сім'ї через неналежні умови проживання.

Про це повідомляє нацполіція Волинської області.

Поліцейські з’ясували, що хлопчик з старшим братом проживає в неналежних умовах, проте відповідні компетентні органи місцевого самоврядування і соцслужби про це правоохоронців не повідомляли.

«Вирішуватиметься питання про притягнення матері до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків та відповідні органи - за службову недбалість. Подальшу долю дітей вирішуватимуть соцслужби. Наразі хлопці перебуватимуть у медзакладі», - повідомив заступник начальника ГУНП Сергій Козак.

Про зникнення дитини правоохоронцям повідомила мати лише сьогодні о 8:55 год., хоч хлопчик ще вчора, близько 17 години, пішов гуляти та не повернувся додому.

До пошуків школяра сьогодні залучили понад півтори сотні поліцейських – весь особовий склад відділення поліції №2 (Горохів), співробітників ГУНП у Волинській області та Луцького районного управління, кінологічного центру та понад 20 нацгвардійців, долучилися також громадські формування та місцеве населення. Координували дії правоохоронців заступники начальника ГУНП у Волинській області - Михайло Сорока та Сергій Козак. Задіяли до розшуків усю необхідну техніку та всі засоби. У село прибуло чимало засобів масової інформації, які висвітлювали перебіг пошуків.

Дитину поліцейські разом зі службовими собаками знайшли вже за 4 години після початку масштабних пошуків. Першими хлопця помітили правоохоронці Сніжана Лапків і Степан Свинарчук, а також службова собака Ніка з гвардійським кінологом сержантом Денисом Тимченком.

«Той безсилий лежав в очереті біля болота, що приблизно за 10 кілометрів від дому. Якби правоохоронці запізнилися хоч на декілька хвилин – наслідки були б непоправними. Хлопця дістали із багнюки, далі везли на підводі, а до села більше кілометра його ніс на руках оперуповноважений Вадим Барчук», - розповів заступник начальника ГУНП Михайло Сорока.

На щастя, зі школярем все добре, правоохоронці його нагодували, нині медики надають йому необхідну допомогу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися