На Волині чоловік робить масаж зміями
Волинь

На Волині чоловік робить масаж зміями

13 квітня 2021, 18:13
0
0
Сподобалось?
0

Волинянин запровадив незвичну техніку масажу.

Про це розповідає Володимир Media.

Володимирчанин Сергій Сахарчук, у минулому прикордонник (медична служба), закінчив “Ковельський медичний коледж” за спеціальністю “Лікувальна справа” та здобув кваліфікацію фельдшера. Навчався в Академії рекреаційних технологій і права на реабілітолога. Після завершення терміну контрактної служби у ДПСУ повернувся у рідне місто та відкрив власну справу, скориставшись програмою служби зайнятості для підприємців-початківців, яка допомогла в отриманні інвестиції. 

Разом із цим Сергій удосконалював свої знання на додаткових курсах масажу. Тож має право надавати лікувальні реабілітаційно-оздоровчі види масажу. До спектра послуг також входять антицелюлітний (апаратний та ручний), вакуумно-роликовий, класичний (включає, окрім спини, шию, ноги, стопи, живіт), спортивний та швецький розслаблюючий, а також практикуює мануальну терапію по концепції Малліган мануальні техніки – мобілізація в русі. А віднедавна до цього списку додався ще один – масаж зміями.

"Мені завжди хотілося створити щось таке, чого немає на Волині. Почав аналізувати ринок надання послуг в Україні, і натрапив на масажні салони, де застосовують змій, – говорить Сергій. – Одразу зрозумів: це саме те, що шукав. Перед покупкою розглядав чотири варіанти: пітон, удав, полоз, молочна змія. У соцмережах, You Tube прочитав та переглянув чимало інформації про них. До душі припали пітон і молочна змія, удав є занадто серйозним для такої справи, до полозів потрібно індивідуальні умови та підхід. Перед покупкою телефонував у кілька магазинів та до кількох продавців, з  якими спілкувався про ці види, але вони надавали поверхневі консультації, так би мовити, узагальнену інформацію, яку отримав сам в інтернеті. Зрозумів, що у них задача – продати, їх не цікавило, що змія, яку придбаю, працюватиме з людьми у масажному салоні, як і те, що люди є різними, тобто з внутрішніми переживаннями, страхами, фобіями. 

Дійшли висновку, що пітон буде ліпшим за молочну змію, бо є простішим в утриманні. Також на перспективу запропонував п’ятимісячних змій. Та на мої запитання, чи не буде стресовим для такого малюка виконувати масаж, дізнався, що можуть бути проблеми через несформовану нервову систему, тому й поведінка може бути непередбаченою. В результаті, продавець запропонував змію з власної колекції, саме таку, як мені хотілося – ідеальну", - розповідає чоловік.

   Трирічний пітон по кличці Ауда має довжину 1 м 27 см. За словами господаря, є безпечним. Сергій запевняє, змій не кусається та не душить, тож не може спричинити шкоди здоров’ю відвідувача. Єдине, що може завадити у спілкуванні з ним – страх. Харчується Ауда лабораторними мишами та хом’яками. Споживання їжі відбувається раз у два тижні. Після чого тиждень страва переварюється у шлунку. Стільки ж часу не рекомендується турбувати пітона. Також не можна турбувати під час линяння та спарювання. У майбутньому хлопець планує придбати парочку лабораторних мишей і розводити їх у якості корму. 

"Усе відбувається цивілізовано, я ставлюся до нього не як до тварини, а як до партнера, або як до товариша, який працює зі мною у кабінеті. Маємо свого сімейного лікаря, у якого пройшли медогляд, і який спостерігає за Аудою та надає потрібні рекомендації по догляду за ним, – розповідає Сергій. – Щодо зміїного масажу, скажу, що він відрізняється від інших, і не має терапевтичного ефекту, як дельфінотерапія та іпотерапія (кінна). Утім психологи схиляються до думки, що змії допомагають переступити внутрішній страх, фобію, і взагалі надають відчуття релаксу. За допомогою рівномірних рухів змій, які передаються людині, розслабляються м’язи й вирівнюється серцевий ритм. Такий масаж допомагає при нервових розладах і стресах, чоловікам сприяє підвищенню потенції. Крім того, зміїний масаж позитивно впливає на людей, які страждають головними болями, безсонням, хронічною втомою, на тих, хто піддає м’язи фізичним навантаженням".

Такий масаж безпечний і безболісний, адже у ньому беруть участь не отруйні змії. Єдиною перешкодою може стати лише власний страх перед ними.

  Сергій зізнається, вперше спробував на собі зміїну процедуру. Релакс, запевняє,  – божественний.

   Перед процедурою Сергій радить не мати контактів з тваринами, а коли в хаті є домашній улюбленець, і ви все ж торкалися його, обов’язково добре помити руки. 

"Процедура масажу змієм, перед якою я оцінюю психологічний стан відвідувача, триває тридцять хвилин. П’ятнадцять на спині та голові, інші п’ятнадцять – на животі та обличчі. Головне у цей час повністю розслабитися і відкинути страх. Лише тоді можна буде отримати справжній релакс, – радить Сергій. – Допоки я випробував її на собі, також познайомив деяких пацієнтів з Аудою, дозволив їм відчути на собі його рухи. Усім сподобалося.   Серед них був хлопчик з діагнозом ДЦП, при спілкуванні насмілився взяти змія в руки, і залишився дуже задоволений, а батьки  враженими від того, що дитина наважилася на такий крок"

Однак масаж не можна замовити будь-коли, це не та послуга, яка триває 24/7, адже у тварини є свій режим, Сергій радить попередньо телефонувати. Її вартість становить 350 гривень. У порівнянні з Києвом, де офіційно проводять масажі зміями, які коштують від 700-1200 гривень, це нормальна ціна.

"Якщо послуга матиме попит, планую взяти удава і полочних змій, – продовжує ділитися реабілітолог. – Хочу розвивати цей напрямок, який нині є досить популярним в Ізраїлі та Єгипті, також попит на плазунів є поширеним у Тайвані та Новій Зеландії. В Україні, як вже попередньо говорив, офіційно масажні салони, де надають послуги зміями, діють у Києві, а віднедавна у Володимирі-Волинському. Крім того, моїм «компаньйоном» вже зацікавились місцеві фотографи, які не проти брати його для фото сесій. Також є задум придбати сітчастого триметрового пітона для туристичної сфери нашого міста, за умови, якщо влада візьме на себе усі витрати по його утриманню. У нас створений ТІЦ, який займатиметься розвитком туризму" 

Чоловік охоче запрошує усіх на екзотичний масаж. Він упевнений - такий масаж кожному сподобається, і після нього  залишаться лише приємні враження і бажання відчути на своєму тілі зміїний дотик ще.

Замовити послугу можна за номером телефону: 068-257-19-11 бо за адресою: вулиця Луцька, 158/а, 2 поверх.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися