У школах Луцька викладатимуть християнську етику
Волинь

У школах Луцька викладатимуть християнську етику

16 квітня 2021, 20:39
0
0
Сподобалось?
0

Днями відбулося чергове засідання Луцької ради церков, під час якого прийняли рішення із 1 вересня в усіх школах Луцька ввести факультатив християнської етики.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуку Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Окрім того, мер зазначив, що у планах влади міста у найкоротший термін розпочати роботу факультативу «Основи сім’ї».

«Ми бачимо, що сьогодні є величезна кількість розлучень серед людей. Зокрема і в молодому віці. Демографічна ситуація не є найкращою. На нашу думку, причина у тому, що багато молодих людей не готові до шлюбу. Тому члени Луцької ради церков виступили із пропозицією створити школу дошлюбної підготовки, яка буде безкоштовною для тих молодих людей, які захочуть прийти і послухати про це. Лекції будуть вести люди, які мають колосальний досвід в питаннях сім’ї. Тож найближчим часом така школа почне діяти і для тих, хто бажає її пройти, та почути, як зберегти сім’ю у кризовій ситуації, як будувати стосунки, і відповідні спеціалісти будуть проводити такі заняття», – наголосив міський очільник.

Він проінформував, що, окрім запровадження факультативів християнської етики та «Основи сім’ї», у планах – потужна інформаційна кампанія в навчальних закладах міста з протидії наркоманії та алкоголізму. Мова не лише про школи, а й про профтехучилища, університети тощо.

«На превеликий жаль, на сьогодні ця проблема є досить серйозною. Ми бачимо це по кількості закладок. Фактично, що два тижні поліція ловить закладчиків. А можна лише уявити, скількох ще не вдається зловити! Проблема є і ми як міська влада мусимо зробити все, що від нас залежить для того, щоб її вирішити і мінімізувати. Не потрібно тішити себе ілюзіями, що, мовляв, розпочнемо програму і відзавтра накроманія у нашому місті перестане існувати. Безумовно це не так. Але зробити все від нас залежне мусимо. Це рутинна клопітка робота, але щоб змінити ситуацію, потрібно діяти», – каже Ігор Поліщук.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися