На Волині майстер створює мініатюри замків та фортець
Волинь

На Волині майстер створює мініатюри замків та фортець

19 квітня 2021, 18:37
0
0
Сподобалось?
0

Понад 300 маленьких замків, церков, фортець і інших малих архітектурних споруд виготовив волинський майстер Валерій Потапчук. 

Чоловік створенням мініатюр захопився 15 років тому, зараз навчає цьому дітей з різних куточків області, пише Суспільне.

Архітектурні споруди митець вигадує. Точних копій справжніх замків, каже, ще не робив. Розповідає: фантазія приходить в процесі підбору каміння і матеріалів. Кожну деталь мінібудівлі намагається зробити реалістичною.

"Десь використав сервіз старий, елементи від світильників старих, їх на металоломі купив", – каже Валерій Потапчук. Частина колекції майстра розташована на подвір’ї обласного еколого-натуралістичного центру.

Мінізамки, каже, морозу не бояться, бо в основі намагається використовувати природне каміння та стійкі матеріали.

Чоловік працює керівником гуртка ландшафтного дизайну у Волинському обласному еколого-натуралістичному центрі. Восьмикласниця Іванна Адамчук приїжджає на гурток разом з однокласницею і подругою Анною Борщіюк.

Школярки розповідають: їхати на гурток їм далеко, але занять не пропускають, бо створення мініспоруд їх захопило.

"Ми вибирали кожен собі камінь з яким працюватимемо, заміри робили. Малювали ескіз, кожен собі придумував який замок хоче і по ньому складаємо його", – пояснює учениця Іванна Адамчук. Її подруга Анна Борщіюк нині працює над замком, яким планує поставити на подвір'ї свого будинку.

Майстер каже: частину елементів купують, дещо знаходить на металобрухті. Батьки приносять світильники, старі плафони, з яких діти майструють куполи замків. Особливої технології з виготовлення замків, церков та фортець немає. Майстер працює за власною технікою.

Заняття гуртка безкоштовні і відбуваються щонеділі. Будувати фортеці щоразу приходять понад 20 учнів. Також майстер проводить онлайн уроки для дітей з сільської місцевості, яким важко дістатися до Луцька.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися