На Волині закрили гуртожиток ПТУ, який не відповідає протипожежним нормам
Волинь

На Волині закрили гуртожиток ПТУ, який не відповідає протипожежним нормам

20 квітня 2021, 19:25
0
0
Сподобалось?
0

У гуртожитку Луківського ПТУ № 22 потрібно виконати низку протипожежних заходів. Доки цього не зроблять, там не можуть перебувати діти.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії облради, пишуть Волинські Новини.

Начальниця управління освіти Волинської ОДА Людмила Плахотна повідомила, що Луківському ПТУ № 22 необхідні кошти на заміну дерев’яних сходових кліток у гуртожитку.

«Це протипожежні заходи. Є приписи, є рішення судів і гуртожиток закритий», – зазначила вона.

Щоб діти могли повернутися, заклад мусить ліквідувати порушення, вказані в приписах. Йдеться про заміну трьох дерев’яних сходових маршів, дерев’яних сходів і проводки в триповерховому гуртожитку. На ці потреба треба більше 800 тисяч гривень, які, до слова, були передбачені в проєкті рішення щодо внесення змін бюджету.

Однак під час засідання бюджетної комісії депутати внесли зміни, відповідно до яких кошти, передбачені на це ПТУ зняли, оскільки, зауважили депутати, заклад перебуває на балансі Міністерства освіти. Хоч він і фінансується з обласної ради, проте майно не перебуває у комунальній власності.

Зі слів голови комісії Ореста Маховського, найближчим часом запланований візит в згаданий заклад, щоб оглянути майнові комплекси. Аналогічна ситуація й в Нововолинському центрі професійно-технічної освіти. Видатки на протипожежні заходи для цього закладу також пропонують поки що зняти.

Рішення щодо внесення змін до бюджету депутати мають ухвалити під час чергової сесії облради. А до питання виділення коштів на протипожежні заходи для цих двох закладів профтехосвіти обіцяють повернутися згодом.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися