Фото прес-служби 14 ОМБр
Волинь

Волинські військові у прифронтовій зоні вчили школярів, як не втрапити у мінні пастки

24 квітня 2021, 16:48
0
0
Сподобалось?
0

 школі одного з прифронтових населених пунктів військовослужбовці 14 окремої механізованої бригади з Володимира-Волинського провели заняття з мінної безпеки для старшокласників.

Про це інформує прес-служба 14 ОМБр.

Командир інженерно-саперного підрозділу детально і наочно розповів про види вибухових пристроїв, на які діти можуть натрапити в прифронтовій зоні, про загрозу від них, застеріг від будь-якого контакту з підозрілими предметами та речовинами. Особливу увагу він звернув на міни ПОМ-2 («Протипіхотна Осколкова Міна»), заборонені Женевською конвенцією, які останнім часом активно застосовує ворог (йдеться про дистанційне мінування за допомогою безпілотників та важкого піхотного озброєння).

– Якщо побачили хоча би здалеку щось із того, що ми вам зараз демонструємо, – не підходьте близько, в жодному разі не торкайтеся. Відразу повідомте про знахідку дорослих, а ті, в свою чергу, повідомлять правоохоронців та рятувальників, які знають, як знешкодити ту чи іншу міну, – застеріг школярів побратим.

Самі школярі активно цікавилися особливостями тієї чи іншої міни, способами їх знешкодження, і тим, «скільки треба вчитися на сапера».

– Технології не стоять на місці, йдуть уперед. У повній мірі це стосується і мінно-вибухової справи, а тому мусимо постійно вчитися вдосконалювати й ми, аби завжди бути на крок попереду ворога, – наголосив сапер чотирнадцятки.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися