Тролейбус «Богдан» переміг «Škoda» на тендері у Чехії
Волинь

Тролейбус «Богдан» переміг «Škoda» на тендері у Чехії

24 квітня 2021, 19:52
0
2
Сподобалось?
2

Українському виробнику автобусів та тролейбусів «Богдан» вперше вдалося проникнути на ринок Чехії з новими тролейбусами. У консорціумі з чеською компанією Tram for Envi він поставить шість нових «рогатих» з автономним ходом до міста Іглава. Консорціум переміг на відповідному тендері компанію «Škoda», котра була до цього єдиним постачальником електротранспорту у Чехії.

Згідно з контрактом, тролейбуси BOGDAN T70120 мають бути поставлені протягом 14 місяців. Значна частина тролейбуса повинна мати чеські деталі, наприклад обладнання Cegelec.

Консорціум за участю «Богдана» переміг «Škoda Electric» у конкурентній боротьбі: за шість тролейбусів він заявив 71,4 мільйона крон, «Škoda» у свою чергу – 82,74 мільйона крон. Таким чином, один тролейбус коштує 11,9 мільйона крон, у випадку з «Škoda» 13,7 мільйона крон.

Прорив українського виробника на чеський ринок навіть відзначила місцева преса, йдеться на сторінці корпорації «Богдан» у «Фейсбуку».

«Порівняно невелике замовлення – це прорив, який повинен принести транспортним компаніям значне зменшення ціни при закупівлі тролейбусів. До цього часу протягом багатьох років лише «Škoda Electric» вигравала контракти на поставку тролейбусів. Прихід українського виробника почав призводити до значного зниження цін, як показав нещодавній конкурс у Брно . У ньому «Škoda» пропонувала зчленовані тролейбуси за цінами, за якими рік тому постачала лише коротші 12-метрові машини», – йдеться у публікації сайту ZDOPRAVY.CZ.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися