У Луцьку четвертий день топить багатоповерхівку
Волинь

У Луцьку четвертий день топить багатоповерхівку

27 квітня 2021, 21:13
0
-1
Сподобалось?
-1

У Луцьку в будинку по вулиці Бенделіані 3, А, у підвалі четверту добу стоїть вода.

Про це розповіла Суспільному мешканка багатоповерхівки Марина Котельчук. 

Жінка каже: комунікації протікають протягом двох років. Аби зменшити вологість та вивітрити неприємний запах, двері у під’їзд тримають відкритими.

Мешканець багатоповерхівки розповідають, неодноразово просили комунальників відреагувати на проблему. Марина Котельчук каже: ходила до фахівців житлово-комунального підприємства у п’ятницю, 23 квітня.

"Сказали, що в них насос поламався, вони не будуть качати воду, в суботу прийшли, подивились, відкрили люк, розвернулись і пішли. В неділю знов подала заявку, прийшли, подивилися і нема нічого", – розповідає Марина Котельчук.

27 квітня в післяобідню пору воду з підвалу відкачали, розповів директор другого ЖКП Микола Романюк. Каже – перший під’їзд багатоповерхівки є проблемним, там постійно забивається каналізація та протікають комунікації. "Все що могли – відкачали", – говорить директор ЖКП.

Комунальник розповів: головна причина постійних потопів у підвалі – застарілі комунікації, які виходять з ладу. Замінити труби у всіх проблемних підвалах у підприємства немає фінансової можливості. Це зробити можна лише на умовах співфінансування – коли 40 % вартості робіт і матеріалів оплачують власники квартир, 60 % – гроші міського бюджету. Поки що, говорить комунальник, це питання з жильцями багатоповерхівок не обговорював.

Зі слів Миколи Романюка на території, яку обслуговує ЖКП № 2, є 109 багатоквартирних будинків, яким від 30 до 60 років. Протягом тижня у чотирьох будинках мікрорайону відкачували воду з підвалів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися