У Луцьку батьки звинувачують вчительку «елітної» гімназії у булінгу
Волинь

У Луцьку батьки звинувачують вчительку «елітної» гімназії у булінгу

28 квітня 2021, 16:31
1
-4
Сподобалось?
-4

Батьки звинувачують вчителя музики Луцької гімназії №4 ім. Модеста Левицького у булінгу та некоректній поведінці. 

До видання «Інсайдер Медіа» днями звернулася мама одного з учнів школи. Жінка розповіла, що її син, учень 4-Б класу, потерпає від психологічного насилля, який чинить вчителька музики. Про це вона дізналася з аудіоповідомлення у батьківському чаті, яке надіслала мама іншої дитини.

«У п'ятницю мама одного з хлопчиків звернулась у Viber-групу, в якій повідомила про те, що вчителька музики нецензурно висловлюється до дітей, ставиться нетолерантно. Мені це не сподобалося. Тим паче вона у розмові зазначила мою дитину. Мовляв вчителька назвала його «лохом». Я запитала в свого сина, чому він про це не розповів. Але він відповів, що не хоче, щоб у нього в школі були проблеми. Батьки кажуть, що діти, як у нашому, так і в інших класах, потерпають від неї. Знаю, що неодноразово були подібні випадки», – розповідає Тетяна К.

Зі слів мами, відповідно до розкладу, урок музики в класі проводиться щоп'ятниці. Зазвичай діти люблять цей предмет, адже він розвантажує і надихає до творчості та самовираження. Однак їхні діти просто бояться ходити на урок, адже часто потерпають від некоректної поведінки вчительки. Це підтверджує ще одна мама учня цього класу – Ірина.

 «Моя дитина приходить додому в четвер і каже: «Я завтра в школу не піду». Питаю: «Чому?».  «Бо завтра музика. Я ні за що отримую зауваження». Я розпитувала, може, поведінка не така, але, думаю, за стільки часу можна було знайти підхід до дітей. Каже, що вчителька незаслужено ставить оцінки, ображає, востаннє вона, здається, сказала «урод» на Діму, «лох»… Звичайно, це впливає на самооцінку», – розповідає Ірина С.

Учні класу поки що не бажають розповідати про це відкрито, адже побоюються, що вчителька їм буде мстити. Однак, одна з її колишніх учениць погодилася розповісти виданню, як цей же педагог вчила її «музичному мистецтву» у школі цілих чотири роки.

 «У нас була така вчителька музики, яка постійно обзивалася і сварилася з усіма дітьми. Постійно кричала на уроках: «Ви найгірший клас», «Ви тупий клас», «Ви всі будете працювати двірниками». Вона могла почати сваритися і позабирати щоденники для зауважень з будь-якого приводу: за те, що ти ручку в когось попросив, за те, що ти просто голосно дихаєш. Як ти співаєш – їй без різниці. Головне, щоб ти сидів тихо і мовчав. Вона завжди агресивна і дуже зла. Діти бояться і не люблять ходити до неї на уроки», – розповідає одна з її колишніх учениць Владислава Д.

Декілька батьків учнів 4-Б класу вже звернулися до адміністрації школи з відповідними заявами і вимагають, аби директор відреагував на це.

«Звісно, я так це не залишу. Я звернулася до дирекції і написала заяву про те, що вчитель музики, зокрема, в п'ятницю на уроці, дозволяла собі нецензурну лексику і вдавалася, на мою думку, до психологічного насилля до моєї дитини. Мені це не подобається. Оскільки вона публічно ображала – нехай публічно вибачиться перед моєю дитиною. Не місце такому педагогу працювати в школі і займатися з дітьми», – наголошує мама учня 4-Б класу.

Як розповіли батьки, йдеться про вчителя музики Павлюк Наталію Миколаївну. Інсайдеру не вдалося у вівторок відшукати її у школі, тож журналісти звернулися до адміністрації навчального закладу.

Директор Луцької гімназії №4 ім. Модеста Левицького Олександр Мишковець не відмовив у коментарі, однак попросив дати йому час детально розібратися у ситуації.

"26 квітня нам надійшла заява, однак я маю час ознайомитись і заслухати усі сторони. Тому передчасно, доки не розберусь у ситуації, я не коментував би це. Не варто поспішати, адже треба почути всі позиції", – зауважив Олександр Мишковець.

Тим часом журналістам вдалося поспілкуватися з кількома представниками школи, які підтвердили це і навіть розповіли більше.

 «Наталію Миколаївну не можна назвати «неконфліктною людиною», бо вона завжди вирізнялася гострими висловлюваннями. Такий у неї темперамент, чи як сказати... У педколективі в минулому було декілька конфліктних ситуацій, зокрема і через поділ годин, вибір класів та інше. Більшість вчителів уникають всього, що стосується її, бо вона не гребує нічим, може і підставити в чомусь… Ну, відкрито тут ніхто про це не буде розповідати, самі розумієте…», – розповіла представниця педколективу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Василь
    Василь

    Ну має ж бути хтось, хто підготує дітей до реального життя, до зустрічі із роботодавцем майбутнім, який слів не підбиратиме так і знайте;)) От знайомі копи частеньоко говорять між собою такі фразочки як "не запізнюйся на зміну бо начальник буде іпати"... навіть не сумнівайтесь, що нашяльнікє їх саме іпе.

    29 квітня 2021, 00:29
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися