На Волині у лікарні облаштовують кисневу станцію за 3 мільйони
Волинь

На Волині у лікарні облаштовують кисневу станцію за 3 мільйони

29 квітня 2021, 21:01
0
0
Сподобалось?
0

У Ківерцівській районній лікарні встановили кисневу бочку і облаштовують кисневу станцію. Її вартість – три мільйони гривень. 

Про це кореспондентам Суспільного розповів керівник медичної установи Михайло Слижук.

Ківерцівська лікарня – установа першої хвилі, де надають допомогу хворим на коронавірусну інфекцію.

Кисень у лікарню постачають за допомогою кисневих балонів. Балони потрібно постійно заправляти киснем, бо вистачає їх на 2-3 години, — розповідає відповідальний за кисневу установку Василь Захарчук.

"Рахували, що в тій бочці буде 300 балонів. То тільки мені залишиться контролювати і все. Якщо кисень закінчиться, то балони стоятимуть і все переходитиме автоматично з бочки на балони кисневі", – каже відповідальний за установку.

Кисневу станцію облаштовують за гроші благодійників. Нині у приміщення, де облаштовуватимуть кисневу станцію, триває ремонт.

"У лікарні є ліжка з киснем. Є 30 кисневих точок, які підведені до кожного ліжка. Так само лікуються хворі в реанімаційному відділенні, яке розраховане на 6 ліжок. Також до кожного ліжка підведений кисень централізовано", – розповідає керівник медичної установи.

Аби медзаклад на 80 відсотків був забезпечений медичним киснем, потрібно запустити в роботу ще й кисневу бочку. Лікарі кажуть: заявку на отримання рідкого кисню, який мають привезти з Львівського хімічного заводу, уже подали.

Нині на стаціонарному лікуванні, у двох інфекційних відділеннях Ківерцівської лікарні перебуває 36 хворих. Загалом у Ківерцівській громаді проживає майже 30 тисяч жителів. З них, за словами Михайла Слижука, упродовж року пролікували майже 600 хворих на коронавірусну інфекцію.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися