У волинянина після смерті дружини забрали п'ятеро дітей
Волинь

У волинянина після смерті дружини забрали п'ятеро дітей

9 травня 2021, 21:43
0
-4
Сподобалось?
-4

Пан Григорій звернувся за допомогою до Турійського бюро правової допомоги Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.  Чоловік розповів фахівчині бюро, що проживав у фактичних шлюбних відносинах із жінкою понад 14 років, однак шлюб між ними не був укладений.

Про це повідомляє Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області.

Від такого союзу в подружжя народилось п’ятеро дітей, які були зареєстровані, відповідно до вимог чинного законодавства, лише на матір. Після народження спільної п’ятої дитини раптово померла цивільна дружина.

"Ми завжди відкладали офіційне укладення шлюбу, та горе застало нашу сім’ю зненацька і діти залишились фактично сиротами при живому батькові", – прокоментував життєву ситуацію пан Григорій.

Дітям одразу було надано статус сиріт, їх вилучили в чоловіка та направили до трьох різних установ Волинської області.

Юристка роз’яснила клієнту, що визнати батьківство в позасудовому порядку неможливо, тому що заява про походження дитини від батька подається до органу державної реєстрації актів цивільного стану спільно жінкою та чоловіком. Відтак, зібравши всі необхідні докази, фахівчиня бюро склала позовну заяву про визнання батьківства та направила її до Ковельського міськрайонного суду.

"Єдиним законним способом повернути дітей додому було отримання рішення суду про визнання батьківства. Лише після цього батько зміг возз’єднати cім’ю", –  зауважила Анна Сидько.

За результатами розгляду справи суд вирішив позовні вимоги клієнта задовольнити повністю. Після набрання рішенням суду законної сили щасливий батько забрав своїх дітей додому.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися