Куди зникають робочі дні із трудових книжок пенсіонерів
Волинь

Куди зникають робочі дні із трудових книжок пенсіонерів

16 травня 2021, 21:02
0
0
Сподобалось?
0

«Дорога редакціє, допоможіть розібратися, де поділися мої робочі дні? У 1978–1979 роках працювала в Локачинському районі, у селі Новий Загорів і Старий Загорів, по договору на буряках – сапали, убирали. Я звернулася в Локачі в архів, щоб видали мені довідку в пенсійний, а знайшла тільки один робочий день. Хто це зробив? Де справедливість?»

Тетяна М., Волинська область

Заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Лариса Лучковська прокоментувала:

– Відповідно до статті 56 Закону України «Про пенсійне забезпечення», до стажу враховується, зокрема, робота, виконувана на підставі трудового договору на підприємствах, в установах, організаціях і кооперативах, незалежно від форм власності та господарювання, на якій працівник підлягав державному соціальному страхуванню або за умови сплати страхових внесків. При обчисленні стажу роботи в колгоспі за період після 1965 року, якщо працівник не виконував без поважних причин встановленого мінімуму трудової участі в громадському господарстві, враховується час роботи за фактичною тривалістю.

Від редакції: на жаль, у подібній ситуації опинилося немало українців, і те, що людям так оформили документи, лишилося на совісті відповідальних осіб підприємств, організацій, кооперативів, у яких вони працювали. Обчислення страхового стажу, набутого до 1 січня 2004 року, проводиться лише на підставі записів трудової книжки або визначених документів. Іншого законодавством не передбачено.

Підготувала Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися