Ольга ПАСІІЧНИК
Волинь

Відома травниця з Луцька розробила ліки від псоріазу

20 травня 2021, 09:10
0
5
Сподобалось?
5

Про травницю та фітотерапевта Ольгу Пасічник з Луцька ми вже розповідали на сторінках нашого видання. Тоді отримали багато вдячних відгуків і дзвінків. Тож тепер вирішили звернутися по її поради та помічні рецепти знову.

По зілля йдіть далеко – щоб не чути півня чи собаку

Дарма, що все життя пані Ольга пропрацювала енергетиком, а от за покликанням вона таки потужна травниця. Тим більше, на рослинах добре зналася і її мама. Усі рецепти, які вона пропонує від тих чи інших хвороб, пройшли її ретельний аналіз і купу перевірок. Адже якийсь збір травниця радить пити по 40 грамів п’ять разів на день, а якийсь – по 70 і лише двічі. Пояснює, що з лікарськими травами треба поводитися дуже обережно. Дотримуватися пропорцій і не перевищувати дозволених доз під час прийому. І тим паче не калатати всього і якнайбільше. У народі ж недарма кажуть, що добавляти у збір трави треба так, щоб вони «поженилися». Бо ж в однієї людини кислотність підвищена, в іншої – понижена, у когось тиск високий, в іншого, навпаки, низький – на все це треба зважати, компонуючи збір.

Пані Ольга каже, що йти треба в ліси та поля так далеко, щоб не було чути співу півня та собачого гавкоту. Для кожної рослинки чи гілки є свій час збору. І, до речі, саме зараз триває «найврожайніша» пора для лікарського різнотрав’я. Із 17 по 22 травня збирають в основному листя берези, смородини, ожини, малини, первоцвіту. Тоді ж квітки багна, медунки, глоду, конвалії, барвінку та інше. Корінь калгану для різноманітних настоянок викопують, коли він цвіте – теж у травні. З 14 по 20 червня такі рослини як гадючник, календула, парило, буквиця, любисток мають найбільшу лікарську силу, тож саме у цей період їх треба заготовляти. Квіти і траву Ольга Степанівна радить збирати, коли місяць прибуває, а викопувати коріння слід на повню після 18-ї години.

Ліки для кожного потрібно підбирати індивідуально

Зізнається травниця, що років двадцять тому їй вдалося розробити ліки від псоріазу. Тоді вона зустріла дівчину, яка страшенно мучилася від цієї хвороби. Так їй стало шкода її, що пані Ольга засіла за книжки і обрахунки, навіть доводилося деякі досліди проводити вдома, щоб добитися результату. Врешті таки запропонувала тій дівчині свій метод лікування. І вилікувала! Відтоді, каже, всім, хто звертався до неї з тією, як вважає офіційна медицина, невиліковною хворобою, вона допомогла.

– Наскільки це неприємна болячка, знають усі, хто з нею стикався, – каже Ольга Степанівна. – Але трави можуть допомогти. Щоправда, для кожної людини їх слід підбирати індивідуально, залежно від складності хвороби, віку та супутніх захворювань. Повноцінний курс лікування триває 21 день, і там не тільки збори трав, а й ванночки та мазь на основі солідолу. Якщо людина чітко виконуватиме покрокову інструкцію і на час лікування відмовиться від алкоголю – псоріаз відступить.

Поради від Ольги Пасічник:

*Для того, щоб виростити добрий врожай смородини, під її кущі постійно закопуйте лушпайки від картоплі. Тоді ягоди буть великі і соковиті. До речі, свої цілющі сили листки смородини зберігатимуть до 23 травня, а далі почнуть зав’язуватися плоди, і рослина вже «працюватиме» на них. Тож якщо нарвати їх до цієї дати і насушити, – матимете чудовий вітамінний, загальнозміцнюючий чай.

*За зиму наш організм втомився та просить допомоги. Корисно вживати пророслі зерна пшениці та інших злаків, пити свіжий березовий сік і готувати вітамінні салати зі свіжої зелені. 50 г молодого листя берези помити, ошпарити, дрібно порізати. Додати 30 г цибулі, одне варене яйце, олію чи сметану, сіль, зелень за смаком. Усе добре перемішати. Або корисним буде салат з молодого листя кульбаби: 100 г замочити на 20 хвилин у солоній воді (тоді вийде гіркота), додати 50 г вареної картоплі, 30 г цибулі. Додати сіль, перець та зелень за смаком. Усе залити кефіром і перемішати.

*Молоде листя кропиви є надзвичайно корисним. Так, навіть 20 г цієї рослини вміщує добову норму від потреби організму у вітамінах. Але будьте уважні: кропива протипоказана людям з підвищеною густиною крові, хворим на атеросклероз та з високим кров’яним тиском.

Мирослава КОСЬМІНА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися