Віра ТАРАРАЙ з цибулиною лілії
Волинь

Квітникарка з Волині здивувала своїм рекордом

30 травня 2021, 16:25
0
1
Сподобалось?
1

Віра Вікторівна Тарарай із села Видерта донедавна Камінь-Каширського району Волині змалку кохається у квітах. А як вийшла заміж, то почала створювати власну клумбу. Їй хотілося біля своєї оселі створити маленьку оранжерею, тому садила квіти скрізь, де тільки був вільний клаптик землі. А нещодавно здивувала усіх своїм рекордом, бо виростила гігантську цибулину лілії.

– Близько десяти років тому в газеті «Сільський вісник» я замовила 14 цибулин лілій, за які заплатила тоді 120 гривень. Посадила. Усі ці роки не викопувала їх і не розсаджувала. А це доньки наполягли, аби знайшла «діток» лілій, бо сусіди та знайомі хочуть купити собі. Взялася за пошуки. Результат здивував і мене саму. Бо викопала цибулину розміром з трилітрове відро. Таких було три. Дві вишневі з білим і одна жовтого кольору, – розповідає квітникарка.

У квітнику ростуть такі лілії-велетні

Стебло жовтої лілії виростало товщиною з людську руку. Перші роки на одному розцвітало 27 квіток, а пізніше вже з однієї цибулини проростало три пагони, на яких потім з’являлося по 17–19 бутонів. У висоту лілія сягала більше двох метрів.

Клумба Віри Тарарай милує око не лише сусідів, а й усіх жителів села. Тут можна побачити не тільки лілії, а й тюльпани, плетючі троянди, рододендрон, нарциси, астильби, самшит, амариліс, павловнію, пі­вонію, рябчики, клематіс, гіацинти, пушкинію, флокси, мигдаль… Сусіди як бачать, що господиня із сапкою виходить, то завжди питають: «Мічурін, що знову садиш?» Часто, коли якийсь сорт дуже розростається, то Віра Вікторівна роздає саджанці людям. Вона не шкодує, а навпаки – хоче, щоб і в інших були гарні клумби.

Ірина МАЇЛО


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися