Прооперували двох працівників водоканалу, які впали у колодязь на Волині
Волинь

Прооперували двох працівників водоканалу, які впали у колодязь на Волині

19 травня 2021, 21:26
1
0
Сподобалось?
0

Стан двох працівників комунального підприємства "Нововолинськ водоканал", які 18 травня знепритомніли і травмувалися у колодязі на очисних спорудах –стабільний, їх прооперували. 

Про це Суспільному розповів лікар-анестезіолог Оксана Міщук.

Нагадаємо, працівники Нововолинського водоканалу втратили свідомість у 4-х метровому колодязі. 

Суспільне побувало у Нововолинському водоканалі, поспілкувалося з колегами травмованих, медиками та правоохоронцями.

Що сталося на очисних спорудах

18 травня бригада Нововолинського водоканалу працювали на території місцевих очисних споруд, промивали дренажні колодязі. До обіду планувати розчистити чотири з восьми, лишався останній, – розповів Суспільному начальник дільниці очисних споруд Олександр Герасимук.

Чоловік каже, один з працівників був всередині колодязя, ще двоє – нагорі. Коли чоловік, який був усередині промив колодязь і почав вилазити начальник дільниці відійшов у справах.

"Чую кричить один: "з дєдом погано". Я туди, дивлюсь, другий вже нирнув без нічого. Я підбіг. Він його підняв, той що нахилився я його відкинув. Вже сам почув, що газ, на губах було гірко. Бачу він діда Шевчука підняв і впав той на нього", – розповідає Олександр Герасимук.

Одного травмованого за допомогою страхувального поясу витягли колеги. Другого діставали рятувальники.

Зі слів директора водоканалу Володимира Озімчука, перед виконанням робіт працівники пройшли необхідні інструктажі з техніки безпеки. З його слів, у колодязі міг трапитися витік газу. Бригада була забезпечена усіма необхідними засобами захисту.

Один з травмованих – у реанімації

Напередодні обох травмованих чоловіків доставили до Нововолинської центральної лікарні. Одного з них одразу поклали до реанімації. Лікар-анестезіолог Оксана Міщук каже, інший травмований – в стані середньої важкості. Чоловік нині в хірургічному відділенні.

Робітник, який нині у важкому стані, втратив око. "Важка поєднана травма. Вчора прооперований обласними офтальмологами. Комбінована травма голови, грудної клітки, ока. Зараз знаходиться на штучній вентиляції легень", – каже медичка.

Наразі рідні чоловіка чергують під відділенням реанімації. Поспілкуватися з іншим травмованим Суспільному не вдалося через карантин у лікарні.

Групове травмування розслідує Держпраця та поліція

За фактом виробничої травми двох працівників водоканалу в обласному управлінні Держпраці створили спеціальну комісію для розслідування цього випадку. У поліції ж розпочали досудове розслідування і відкрили два кримінальних провадження, – розповіла інспекторка Нацполіції області Марина Балдич. Йдеться про службову недбалість та недотримання техніки безпеки.

Як розповів виконувач обов'язків завідувача сектору розслідування управління Держпраці в області Олександр Курило, результати розслідування комісія зможе озвучити за 15 робочих днів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Колега
    Колега

    Подібний випадок був на очисних спорудах міста Луцька минулого року. Жіночка знепритомніла під час контрольного огляду обєкта ,,,, в кінцевому результаті померла в лікарні ,а в заключені написали ,що від хвороб....., які в неї ніколи не проявлялися..... Молода, здорова,життєрадісна мріяла ,що скоро дочку буде благословляти на шлюб, вранці спішила на зміну здорова, а з роботи забрала скора з хімічним отраленням внутрішніх органів,а довідці про смерть навіть згадки немає про отруєння. -

    20 травня 2021, 11:17
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися