Уряд призначив нового міністра економіки
Волинь

Уряд призначив нового міністра економіки

20 травня 2021, 16:14
1
0
Сподобалось?
0

У Верховній Раді 293 голосами призначили главу податкової служби (ДПС) Олексія Любченка першим віцепрем'єром-міністром економіки України. Кандидатуру податківця запропонував прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Призначення відбулося під час позачергового засідання парламенту 20 травня. Найбільше голосів Любченко отримав від представників фракції «Слуга народу», водночас опозиційні депутати традиційно кадрові призначення в Кабміні не підтримали.

Олексій Любченко під час роботи в ДПС домігся перевиконання плану надходжень практично у всіх кварталах. Надходження до державного та місцевих бюджетів, а також з єдиного соціального внеску в минулому році зросли на 13,5%, а сальдо надходжень з податку на додану вартість збільшилося на 36,8%.

Індикативні показники податкових надходжень у 2020 році перевиконані на 49,2 млрд грн (+ 10,7%). У січні-лютому 2021-го при зростанні обсягів поставок товарів і послуг (база оподаткування ПДВ) на 10,3% в порівнянні з відповідним періодом минулого року сальдо надходжень по ПДВ збільшилася в 1,5 рази (з 17,8 млрд до 25, 8 млрд грн)


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Треба зробити так, щоб усiх мiнiстрiв обирав народ, а не призначали згори! А також проводити вибори частiше! https://petition.president.gov.ua/petition/114810 Підпиши петицію і зроби репост!

    21 травня 2021, 09:09
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися