У Луцьку перевірять завод, який палить мазут
Волинь

У Луцьку перевірять завод, який палить мазут

21 травня 2021, 21:19
0
0
Сподобалось?
0

Фахівці Держекоінспекції запевнили, що перевірять роботу Гнідавського цукрового заводу, який забруднює атмосферне повітря, за 3-4 дні.

Про це повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук під час щотижневого звіту на своїй сторінці у Фейсбуку.

Цукровий завод має котельню, яка може працювати і на газу, і на мазуті. І коли котельня працює на газу, то труба не димить, а коли її переключають на мазут, то починає виділятися чорний їдкий дим.

18 травня на позачерговій сесії Луцької міської ради депутати розглянули проєкт рішення Про звернення щодо вирішення екологічних проблем територіальної громади міста та прилеглих до нього населених пунктів, пов’язаних із забруднення атмосферного повітря промисловими викидами та нестерпним смородом, що становить загрозу для здоров’я населення, від діяльності ПрАТ «Гнідавський цукровий завод».

Міська рада вимагає в контролюючих органів, аби вони анулювали дозвільні документи Гнідавському цукровому заводу на викиди забруднюючих речовин в атмосферу та призупинили його діяльність через постійне забруднення довкілля.

«Ми ухвалили звернення до Держекоінспекції, Держпродспоживслужби провести всі необхідні перевірки і, за наявності підстав, анулювати дозволи на таку діяльність і припинити роб заводу. Страждає екологія, скаржаться мешканці. Один з депутатів міськради – заступник керівника Держекоінспекції. Він обіцяв, що протягом 3-4 днів буде проведена перевірка», – зазначив міський голова.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися