У Луцьку вшанували пам’ять загиблих Героїв
Волинь

У Луцьку вшанували пам’ять загиблих Героїв

22 травня 2021, 20:25
0
1
Сподобалось?
1

Волиняни пом’янули військовослужбовців, що загинули за мирне небо України.

Про це інформує Волинська ОДА.

Сьогодні, 22 травня, у сьому річницю загибелі під Волновахою волинських бійців, в області відбулися заходи у пам’ять про кожного, хто віддав своє життя за Україну. Віддати шану Українським Героям прийшли керівництво області та міста, родини загиблих, побратими та громадськість.

Сім років тому, 22 травня 2014 року, диверсійна група російсько-сепаратистських угруповань напала та розстріляла військовослужбовців Збройних сил України, які розмістилися поблизу міста Волноваха, що на Донеччині. Втрати Збройних сил України в цьому бою стали найбільшими від початку антитерористичної операції та взагалі за історію української армії до того часу. Загалом, загинуло 18 бійців. Ще близько 30 бійців отримали поранення.

Саме тому цю дату встановлено Днем вшанування пам’яті лучан, які загинули під час антитерористичної операції та операції об’єднаних сил на сході України.

Так, біля пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – загинули за єдність України» на Театральному майдані обласного центру та міському кладовищі у селі Гаразджа Луцького району відбулись скорботні мітинги, під час яких присутні помолилися та поклали квіти до пам’ятного знаку «Герої Небесної Сотні – загинули за єдність України» на Театральному майдані м.Луцьк та могил на Алеї почесних поховань у с.Гаразджа.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися