Амаду Діаллу
Волинь

«Було важко адаптуватися до погоди», – африканський студент про навчання у Луцьку

23 травня 2021, 17:42
1
2
Сподобалось?
2

Іноземні студенти, які навчаються у Волинському національному університеті імені Лесі Українки, організували захід, на якому розповіли про культуру своїх країн. Його присвятили Всесвітньому дню культурного різноманіття.

Про це пише Суспільне.

У ВНУ навчається понад 50 студентів із різних країн, переважно африканських. Це Конго, Нігерія, Гана, Намібія, Синегал, розповів Владислав Коломичук, начальник відділу міжнародних зв’язків. Також є студенти з Індії і Китаю.

Учасники по черзі розповідали про традиції своєї країни, улюблені страви корінних жителів та географічні особливості.

Дехто прийшов у національних костюмах. Сангіта Арджунан з північної Індії з міста Тамнар. Щоб презентувати свою країну, одягнула традиційне вбрання – сарі.

Студентка каже: її регіон багатий архітектурою: храмами і замками. У Луцьку вивчає фізіотерапію на першому курсі, хоче займатися реабілітацією дітей.

"Синегал перекладається як країна гостинності", - так розпочинає розповідь про свою Батьківщину студент Амаду Діаллу. Синегал омивається Атлантичним океаном, тому, каже Амаду, у традиційній кухні чимало страв з риби.

У Луцьку хлопець живе другий рік, мріє працювати вчителем. Спочатку, каже, вивчав українську мову на курсах. Нині – студент-магістр факультету іноземних мов. Зі слів Амаду, було важко адаптуватися до погодних умов і зрозуміти нашу мови.

Бернанда Йійамбо з Набії прийшла на зустріч студентів у традиційній сукні з геометричним малюнком.

"Я вивчаю міжнародні відносини, а після здобуття освіти хотіла б повернутися у Намібію. Маю шістьох братів і три сестри", – розповідає студентка. Бернанда каже, що студенти-іноземці товаришують, бо живуть по сусідству і знаходять підтримку один в одного. Луцьк дівчина полюбила за комфорт, красу і особливість історичних місць.

Як розповів начальник відділу міжнародних зв’язків Волинського національного університету Сладислав Коломичук, у навчальному закладі не отримували від студентів з інших країн негативних відгуків про Луцьк. Подібний захід у ВНУ проводять не вперше.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Лучанка
    Лучанка

    Шановні журналістиб редактори та інші, будь ласка, перевіряйте граматику перед тим, як публікуєте новину! Тільки 3 помилки в 1 речені..

    24 травня 2021, 09:00
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися