Волинянам безкоштовно обстежуватимуть родимки
Волинь

Волинянам безкоштовно обстежуватимуть родимки

24 травня 2021, 18:38
0
0
Сподобалось?
0

З 24 по 28 травня у шкірно-венерологічному центрі обласної інфекційної лікарні безплатно і без спеціальних направлень волиняни мають можливість обстежили родимки та новоутворення на шкірі.

Про це розповіла Суспільному медична директорка шкірно-венерологічного центру Лариса Карпюк.

Огляд організували у рамках Всесвітнього дня меланоми, який щорічно проводять у травні.

Меланома - це злоякісні утворення на шкірі. За новоутвореннями, зміною їх розміру або ж кольору - треба уважно стежити та вчасно звертатися до лікарів, — каже Лариса Карпяк. Тим паче, що дерматоскопічне обстеження дуже просте та безболісне.

Серед людей, якій прийшли на огляд — лучанка Катерина Радванська. Жінка має багато родимок на тілі. Розповіла: прийшла до шкірно-венерологічного центру на дерматоскопічний огляд вперше.

Під час огляду у жінки змін не виявили. Обов'язкова порада від лікаря користуватися фотозахисними засобами в літній період.

Лікарка Лариса Карпюк каже: меланома – злоякісна пухлина, на яку припадає 80% смертей. Після виявлення меланоми, дерматологи скеровують пацієнтів у Онкологічний центр. Завідувач онкоцентру Юрій Малімон розповів, що торік вперше діагностували 54 випадки меланоми. Кожен десятий пацієнт помер.

У перший день огляду, за безплатними консультаціями до медиків шкірно-венерологічного центру звернулося 60 людей. Впродовж першого дня огляду дерматологи не виявили жодного підозрілого новоутвору.




Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися