У Луцьку медики 40 хвилин вмовляли хворого на коронавірус пацієнта лікуватися
Волинь

У Луцьку медики 40 хвилин вмовляли хворого на коронавірус пацієнта лікуватися

24 травня 2021, 18:51
0
0
Сподобалось?
0

На одному з чергувань, бригада лікарів витратила близько 40 хвилин, щоб переконати пацієнта лікуватись.

47 річний пацієнт з сатурацією 70, без кисню, наполягав на виписці, пишуть на сторінці у Фейсбуку Луцької клінічної лікарні.

Лікар-невропатолог тимчасового інфекційного стаціонару Наталія Ящук зазначила, що таких випадків не мало.

"Ми вже знаємо, що цей агресивний збудник - COVID-19, атакує не лише легені та дихальні шляхи, а й може спричинити тяжкі наслідки для серця, судин, нервів, нирок та шкіри. Передусім, ізоляція і самотність, страх перед ускладненнями хвороби та невідомістю, часто є причиною виникнення психоемоційних порушень та розладів сну",  - йдеться  удописі. 

Також відзначили, що часто спостерігають наростання когнітивного дефіциту у пацієнтів старшого віку, яке гостро може переходити в психоз або делірій. Саме старіння є основним фактором ризику когнітивних патологій та нейродегенерації; важкі системні захворювання, а також стрес, зміна місця перебування, провокують або прискорюють погіршенням пам’яті у людей похилого віку. 

Вчені довели кореляцію між запальними факторами та деякими специфічними симптомами. 

Наталія Ящук стверджує, що велику роль в одужанні відіграє підтримка лікарів: навіть добрим словом. Адже, коли людина залишається наодинці з хворобою, то будь-яка інформація про покращення іі стану подає надію. Після виписки з госпіталя пацієнти потребують підтримки родини. Також, лікарі радять побільше гуляти на свіжому повітрі, виконувати дихальну гімнастику і легкі фізичні вправи. Якщо утримується тривога, розлади сну та є ознаки депресії, необхідно звернутись на консультацію до невропатолога.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися