У трьох селах на Волині закриють школи
Волинь

У трьох селах на Волині закриють школи

25 травня 2021, 20:18
0
0
Сподобалось?
0

Депутати Городищенської громади на сесії проголосували за закриття трьох шкіл. 

Йдеться про навчальні заклади сіл Жабче, Михлин та Бережанка. Таке рішення підтримали депутати громади більшістю голосів, пише "Суспільне"

У трьох школах навчаються 98 дітей.На сесію приїхали батьки дітей, які навчаються у малокомплектних сільських школах та педагоги.

У громаді на Волині закривають три малокомплектні школи

Під час розгляду питання про закриття навчальних закладів до депутатів Городищенської ради звернулася керівниця гуманітарного відділу громади Тетяна Міндюк. З її слівна утримання трьох малокомплектних шкіл у громаді необхідно витрачати шість мільйонів гривень щороку. Таких грошей, каже вона, в громаді немає.

Дійтей з цих шкіл планують перевести у інші навчальні заклади. Нині в громаді є 5 автобусів для школярів, планують придбати ще один. Щодо педагогів – то їх обіцяють працевлаштувати.

"Ми маємо таке рішення прийняти. Боляче, але ми хочемо зробити, щоб в нас була якісна освіта", – сказала на сесії голова громади Світлана Соколюк. Обговорення тривало годину. Опісля депутати більшістю голосів проголосували за ліквідацію Жабченської гімназії, Михлинської і Бережанської шкіл.

Батьки з рішенням обранців громади не погоджуються.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися