Тут постійні пожежі
Волинь

У Стоянівського торфозаводу можуть відібрати землі на Волині

27 травня 2021, 12:02
0
0
Сподобалось?
0

Село Ржищів Луцького (колишнього Горохівського) району практично щороку потерпає від масштабних пожеж на торфовищах. Понад 400 гектарів земель на території населеного пункту орендує Стоянівський торфобрикетний завод зі Львівщини. За словами депутата Волинської обласної ради Юрія Ройка, підприємство недобросовісно виконує свої зобов’язання за договором оренди й недостатньо займається боротьбою із пожежами на торфовищах.

- Підприємство нещодавно продовжило угоду з Волинською обласною державною адміністрацією до 2027 року. За договором оренди Стоянівський торфозавод має 417 гектарів. Однак фактично завод здійснює діяльність на території 118 гектарів. І коли пожежі виникають на орендованій ними ж землі за межами цієї ділянки, підприємство на них не звертає уваги, - зазначає Юрій Ройко.

Депутат спрямував звернення до керівництва Волинської області, в якому просить або вплинути на недобросовісного орендаря або розглянути можливість для більш ефективного використання земель. Зокрема, пропонується передати непотрібну орендарю ділянку у відання комунального підприємства Волинської обласної ради «Волиньприродресурс».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися