Миротворець ООН з Волині став поліцейським офіцером громади
Волинь

Миротворець ООН з Волині став поліцейським офіцером громади

30 травня 2021, 13:56
0
0
Сподобалось?
0

29 травня у світі відзначається Міжнародний день миротворців ООН. Ці люди з благородною місією несуть службу у «найгарячіших» точках нашої планети. Їх завдання – запобігти масовим злодіянням, рятувати життя та сприяти примиренню ворогуючих сторін.

Поліцейський офіцер громади, майор поліції Дмитро Гриб забезпечує безпеку та порядок на території Старовижівської громади, йдеться на сторінці «Поліцейський офіцер громади у Волинській області» у Фейсбуці.

Раніше Дмитро був дільничним. Потім він пройшов усі етапи відбору в проекті «Поліцейський офіцер громади» та успішно завершив навчання. Чоловік навіть змінив місце проживання: з Луцька переїхав у Стару Вижівку.

Дмитро розповів про свою службу в Іраку, куда був відправлений з миротворчою діяльністю.

Дмитро Гриб ніс службу у республіці Ірак. Українські миротворці розміщувалися приблизно за 70 км від міста Багдад.

Служба проходила у постійному нервовому напружені. Ніколи не знаєш, звідки летітиме наступна куля. Щодня у три зміни вели спостреження та патрулювання. Зазвичай, воно тривало 6 годин, а далі 12 годин вільного часу. Після ми знову заступали на чергування, коментує службу Дмитро. 

Українські солдати не раз потрапляли під приціл ворожої зброї попри те, що приїхали до Іраку встановлювати мир. Покидати територію бази без спеціальної форми, бронежелетів, шоломів та зброї було ризиковано. Втім, місцеві ставились доброзичливо, але це все одно не давало відчуття безпеки нашим солдатам.

Нині війна в Іраку лишилася на фотографіях, відео та назавжди закарбована у пам‘яті.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися