Громада на Волині виграла суд до ОДА
Волинь

Громада на Волині виграла суд до ОДА

1 червня 2021, 12:22
0
0
Сподобалось?
0

Гуто-Боровенська територіальна громада судилася із Волинською ОДА через її приєднання до Камінь-Каширської територіальної громади. 

Суд виграли. Що це означатиме для громади пояснив Суспільному експерт з питань децентралізації та юридичних питань в Асоціації міст України Валентин Малиновський.

За рішенням волинського адміністративного окружного суду, Волинську обласну державну адміністрацію зобов`язали розробити проєкт змін до Перспективного плану формування територій громад Волинської області в частині включення до переліку спроможних громад Волинської області Гуто-Боровенської об`єднаної територіальної громади. Це означає, що вона може функціонувати самостійно.

На практиці це реалізувати важче, ніж на папері, пояснює експерт Валентин Малиновський. По-перше, впродовж 31 дня від ухвали рішення суду Волинська ОДА може подати апеляцію. Якщо ж в облдержадміністрації не оскаржать рішення суду та виконають його: розроблять проєкт змін до Перспективного плану формування територій громад області, куди включають спроможну Гуто-Боровенську громаду, далі його має затвердити та погодити Кабінет міністрів України.

- Для того, щоб виконати рішення суду існує багато перепон, які регулюються на рівні Кабінету Міністрів України, — каже Валентин Малиновський.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися