Помер волинський журналіст і письменник
Волинь

Помер волинський журналіст і письменник

6 червня 2021, 10:00
0
1
Сподобалось?
1

Відійшов у вічність відомий на Волині поет, перекладач, прозаїк, літературний критик, есеїст, філософ, журналіст, мелодист-аматор, лауреат літературно-мистецьких премій Ігор Ольшевський.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомила голова Волинської обласної орнанізації Національної спільки письменників України Ольга Ляснюк.

"Невтішні, невимовно сумні новини: на жаль, подався у Засвіти наш Ольшевський Ігор.. Світла пам'ять, дорогий Друже.." - йдеться у дописі.

Ігор Едилович народився 26 серпня 1958 року в місті Володимирі в родині творчих працівників театру.

Після закінчення Луцької середньої школи № 4 (нині — гімназія) здобув вищу освіту на філологічному факультеті Луцького державного педагогічного інституту імені Лесі Українки. З 1982 року — на педагогічній, культурно-освітній та журналістській роботі. Працював у Волинському національному університеті імені Лесі Українки та Волинській обласній філармонії (керівник літературно-драматургічної частини).

Перекладав з російської, білоруської та польської мов. Друкувався також під псевдо Ігор Берестюк, Максим Кириленко, Аркадій-Арефа Сікорський, Драгомир Піляку, Джафар Алішеров, Гоша О. Твори публікувалися на сторінках часописів України, Білорусі, Польщі, Словаччини та Греції.

У колі інтересів — містичне літературознавство, біблійна нумерологія, релігієзнавство, астрономія, альтернативна історія, медицина, психологія, музика. Пісня Ігоря Ольшевського “Лесі Українці” на слова Лілії Михальчук часто звучить у концертах тріо та ансамблю бандуристок СНУ “Дивоструни” (керівник — професор Мирослава Сточанська).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися