Луцька фірма отримала дивний дозвіл на забудову в історичній частині Києва
Волинь

Луцька фірма отримала дивний дозвіл на забудову в історичній частині Києва

12 червня 2021, 11:59
0
0
Сподобалось?
0

Державна архітектурно-будівельна інспекція України з порушенням видала ТОВ «Адаманс» дозвіл на будівництво по вулиці Олегівській, 36 у Шевченківському районі Києва.

Як пишуть «Наші гроші», дозвіл видано на реконструкцію адмінбудівель під багатофункціональний комплекс. Разом з тим код об’єкта у дозволі вказаний для багатоквартирних будинків масової забудови, що не відповідає адмінбудівлям.

Згідно з техніко-економічними показниками об’єкта, у будинку буде 154 квартири. Загальна площа житлового будинку – понад 14 тис кв м. Відповідно до виданих у серпні 2019 року містобудівних умов та обмежень, висота будинку не повинна перевищувати 27 метрів, що відповідає нормам, встановленим Генпланом для Центральної планувальної зони Києва.

Будівництво відбудеться на комунальній ділянці площею 0,57 га. Відповідно до Генплану столиці ця ділянка належить до території громадських будівель та споруд, частково – територія вулиць і доріг, де будувати житло заборонено. Цільове призначення цієї ділянки – для будівництва та обслуговування адміністративних будинків, офісних приміщень та інших будівель громадської забудови.

Як відомо, у Києві поширена практика видачі забудовникам містобудівних умов і обмежень для проектування «багатофункціональних комплексів», які, по суті, будуються як житлові на територіях, що для цього Генпланом не визначені.

Київрада передала ділянку 0,57 га в оренду на 5 років фірмі «Адаманс» у 2018 році. На цій ділянці розташовується нежилий триповерховий будинок площею 2717 кв м та нежилі будівлі площею 253 кв м, які «Адаманс» купив за 4,7 млн грн у 2010 році на аукціоні з продажу майна ЗАТ «Будпусконаладка».

Ділянка розташована в межах Історичного центру міста, історичного ареалу, Центральної планувальної зони, в зоні охоронюваного ландшафту, археологічній охоронній зоні, зоні археологічного заповідника, в межах земель історико-культурного призначення. Зокрема, ділянка входить до території пам’ятки археології національного значення «Культурний шар городища ІХ-ХІІІ ст. Щекавицька гора», а також пам’ятки ландшафту та історії місцевого значення «Історичний ландшафт Київських гір та долини р. Дніпро».

Власниками ТОВ «Адаманс» є ПАТ «Рівневодавтотранс» (8%), ТОВ «Молпром-Експерт» (8%) і ТОВ «Крафт Естейт» (84%). Керівником «Адаманса» є Богдан Березка.

Власником київського «Крафт Естейт» значиться Алла Корочкіна, а кінцевим бенефіціарним власником – Євгеній Прозора.

У свою чергу, за даними Youcontrol, «Рівневодавтотранс» і «Молпром-Експерт» мають відношення до групи компаній «Континіум», яка найбільш відома по мережі АЗК WOG. Власниками групи «Континіум» є Степан Івахів, Сергій Лагур, Роман і Софія Єремеєви (діти покійного народного депутат Ігоря Єремеєва).

Офіційно власниками луцького ТОВ «Молпром-Експерт» є ТОВ «Спецпроект- Стандарт», ТОВ «Спецпроект-Капітал», Оксана Волинець, Христина Кушіль, Роман Стахів, Наталія Голоюх і Валентин Ковальчук. Власниками рівненського «Рівневодавтотранс» є ТОВ «Спецпроект-Ексклюзив», Лариса Гаврилюк і Оксана Волинець.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися