Донька індіанського вождя і босоногий мандрівник гуляли Луцьком
Волинь

Донька індіанського вождя і босоногий мандрівник гуляли Луцьком

13 червня 2021, 19:20
0
3
Сподобалось?
3

Турист Володимир Несін, який має паспорт "громадянина світу", босоніж прийшов до Луцька. Чоловіку 71 рік, останній 25 він подорожує. 

 Суспільному мандрівник розповів про численні подорожі і свою супутницю.

На Волинь Несіна запросили учасники луцького клубу "Вільних мандрівників", які постійно відстежують маршрут відомого туриста. В Луцьку чоловік оглянув місцеві пам'ятки.

В інтерв'ю Суспільному Володимир Несін розповів, у подорож вирушив 25 років тому. Мандрівник - білорус. Жив у Казахстані, на півночі Росії. Пройшов босоніж понад 150 тисяч кілометрів. Ще більші відстані подолав автівками, потягами, автостопом.

"Всі дивуються зазвичай двом речам: те, що я босий і по снігу, і по горам і по пустелям, і по джунглям, де повно змій. І те, що я пройшов стільки багато країн, дехто каже: ти повинен бути мільйонером. Я кажу – ні, мені вистачає пенсії", – каже Несін.

До Луцька чоловік прийшов зі своєю дружиною Веронікою Девідсон. Жінка народилася в Канаді, в сім’ї індіанського вождя. Працювала медсестрою і любила автоподорожі. Каже: під час однієї з мандрівок на Алясці чоловік зупиняв авто, підібрала його. Тепер подорожують разом.

"Я завжди спостерігаю, як людина пристосовується до різного середовища, чи на моїй батьківщині в Канаді, чи в пустелі, джунглях, або ж в Гімалаях. А ще мені дуже подобається відчувати зв'язок з землею, адже ми спимо на землі", – розповідає дружина Несіна.

На свої потреби подружжя витрачає три долари в день, що в еквіваленті – більш як вісімдесят гривень.

Допомоги, говорить мандрівник, ні в кого не просять, натомість допомагають самі – порадою, ремонтом авто, побутовими справами.

"За 25 років подорожей жодного разу не ночував в готелях, в ресторанах також не їмо, хіба якщо хтось хоче пригостити. Але в основному готуємо на вогнищі. Проста їжа – рис, якісь овочі, які можна знайти в цій місцевості", – розповідає Несін. Додає, в наплічнику завжди має усе найнеобхідніше: мачете, щоб розчищати собі шлях у заростях, і чайник.

Ідея подорожувати босоніж, каже, виникла через захоплення здоровим способом життя. За 25 років чоловік кілька разів травмував ноги. Зізнається, іноді доводиться взуватися, якщо температура опускається нижче 5 градусів морозу. Подорожуючи пустелею, щоб не обпекти ноги, перечікує день у тіні.

У 1999 році, будучи в Австралії, Володимир Несін отримав паспорт "громадянин світу". Має чотирьох дітей від попередніх шлюбів. Старша донька нині живе в Німеччині, ще одна в Україні.

Про подорожі, пригоди і про власний досвід Володимир пише на своїй сторінці у соцмережі, інколи знімає відео, також пише книги. Після мандрівки кількома західними містами України планує вирушити в рідну Білорусь.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися