На Волині незрячі візьмуть участь у велопробігу
Волинь

На Волині незрячі візьмуть участь у велопробігу

14 червня 2021, 15:37
0
0
Сподобалось?
0

Містами та салами Волинської області відбудеться велопробіг, участь в якому візьмуть незрячі та зрячі велосипедисти на велосипедах-тандемах.

Про це повідомили на сайті Луцької міської ради.

Учасники VII Всеукраїнського велопробігу «Бачу! Можу! Допоможу!» їздитимуть на території Волині з 15 по 19 червня. Маршрут пролягатиме через Луцьк – Колодяжне – Ковель – Шацьк – Світязь – Залісся – Острів'я – Піща – Ковель.

Учасники та учасниці пробігу не тільки випробовуватимуть свої сили та вміння домовлятися, вести спільний побут, а й говорити про права людини. Також під час заходу триватиме навчання правам людини, політичної участі та активізму.

«Ми переконані, що кожен з нас здатний творити зміни – від маленьких змін у своєму житті, змін у своїй громаді, так і до масштабних змін в Україні. Напередодні 25-річчя прийняття Конституції України та 30-річчя Незалежності нашої країни продемонструвати себе як відповідального громадянина та громадянки як ніколи важливо», – додає тренерка з прав людини, журналістка ZMINA.info Ірина Виртосу.

Учасниця велопробігу Марина Старусьова має інвалідність по зору, але її це не зупиняє ані в боротьбі за свої права, ані у випробуваннях в екстремальних видах спорту – дівчина вже стрибала з парашутом, пірнала на глибину понад 5 метрів, займаючись дайвінгом, любить кататися на квадроциклах.

«Беручи участь у велопробігу, для мене важливо заявити не тільки про себе, як людину, яку видно, а ще й про свої права», - ділиться вона.

Для усіх учасників та учасниць велопробіг під гаслом «Бачу! Можу! Допоможу!» є нагодою продемонструвати, що разом можливо долати будь-які перешкоди та змінювати світ.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися