Луцький цукровий завод знову перевірятимуть
Волинь

Луцький цукровий завод знову перевірятимуть

15 червня 2021, 13:41
0
2
Сподобалось?
2

Міська рада готуватиме звернення до Мінекології з проханням перевірити Гнідавський цукровий завод щодо викидів у повітря.

Про це йшлося під час оперативної наради у Луцькій міській раді, повідомляють Волинські Новини.

Цукровий завод має котельню, яка може працювати і на газу, і на мазуті. І коли котельня працює на газу, то труба не димить, а коли її переключають на мазут, то починає виділятися чорний їдкий дим.

18 травня на позачерговій сесії Луцької міської ради депутати розглянули проєкт рішення Про звернення Держекоінспекції, Держпродспоживслужби щодо вирішення екологічних проблем територіальної громади міста та прилеглих до нього населених пунктів, пов’язаних із забруднення атмосферного повітря промисловими викидами та нестерпним смородом, що становить загрозу для здоров’я населення, від діяльності ПрАТ «Гнідавський цукровий завод».

Як зазначив міський голова Ігор Поліщук, перевірка відбулася, а проблема не вирішена. Тож він доручив начальниці управління екології Оксані Лисак з’ясувати, які результати перевірки, і готувати нове звернення, уже на адресу Міністерства екології.

«Чорний дим як був, так і є. Невже це не порушення: на автомобілях вранці сажа, яка з труби вилітає. Чим люди дихають, яка екологія? Ми готували проект рішення, пройшло три тижні після його ухвалення, і немає ефекту. Треба готувати нове звернення на Мінекології та інші органи, хай перевіряють Гнідавський цукровий завод», - зазначив він.

До слова, Гнідавський цукровий завод зареєстрований та розташований на території Боратинської сільської ради, тому фактично Луцька міська рада не має на нього впливу. Однак страждають від його діяльності саме мешканці Луцької територіальної громади.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися