Колекціонер знайшов на Волині раритетну січкарню з надписом «Освенцім»
Волинь

Колекціонер знайшов на Волині раритетну січкарню з надписом «Освенцім»

16 червня 2021, 13:41
0
0
Сподобалось?
0

Колекціонер Микола Павлишин зібрав на своєму подвір’ї майже 70 січкарень, серед яких - привезена з Волині раритетна січкарня з надписом "Освенцім". 

Про це написала на своїй сторінці у Фейсбуку керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Як повідомляється, 6 червня 2021 року у селі Суховоля Львівської області відбудеться реєстрація приватної колекції старовинних січкарень. 

Колекціонер Микола Павлишин зібрав у селі на своєму подвір’ї майже 70 січкарень. Починалось хобі з однієї бабусиної січкарні, а зараз це – унікальна колекція з 10-ти країн світу. 

Усі вони різних типів, марок, виробників. Є німецькі, англійські, австрійські, багато чеських та польських... Без січкарні свого часу важко було уявити селянське господарство. А нині навіть не кожна дитина уявляє, що воно таке. Тому у колекціонера виникла ідея створити приватний Музей січкарень у своєму рідному селі. 

Микола Павлишин часто мандрує Україною, спілкується в селах з простими людьми і вражається тим, як за кожним експонатом відкривається доля сімей, родин і цілих поколінь. 

На Волині одна бабуся розповідала про те, скільки їй випало пережити біди через сумнозвісну операцію «Вісла», під час примусового виселення її родини. Звідти колекціонер привіз раритетну січкарню з назвою "Освенцім". 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися