У лісах Волині розводять диких кабанів
Волинь

У лісах Волині розводять диких кабанів

16 червня 2021, 14:18
0
0
Сподобалось?
0

У напіввільних умовах лісівники Волині вирощують кабанів, фазанів, оленів та качок. Зараз площа вольєрів, які облаштували для утримання тварин, – 200 гектарів. Тільки для вирощення копитних працівники лісгоспів створили цьогоріч вольєри на площі 36 гектарів. Тут живуть близько 50 голів оленя та понад 400 голів диких свиней разом із цьогорічним потомством.

Про це повідомляють на сайті Волинського ОУЛМГ.

Заселенню кабанів у напіввільні умови передували проблемні події. У зв’язку з поширенням в Україні африканської чуми мисливські господарства зазнали збитків через природні втрати та вимушене скорочення популяції. Чисельність поголів’я цих мисливських тварин знизилася до критичної межі: за даними обліку 2020 року – до 1564 особини.

Тож лісівники взялися відновлювати поголів’я поширеного на території області дикого звіра. Поки справи ідуть досить успішно – кабана розводять у вольєрах ДП «Ківерцівське ЛГ», ДП «Прибузьке ЛГ», ДП «Шацьке УДЛГ», ДП «Старовижівське ЛГ», ДП «Горохівське ЛМГ, ДП «Городоцьке ЛГ», ДП «Ратнівське ЛМГ», ДП «ЛМГ «Звірівське», ДП «Любешівське ЛМГ». Останнім часом ріст поголів’я кабана став помітним навіть завдяки соціальним мережам, де часто можна натрапити на фото чи відео з прогулянки диких свиней.

Вольєрні господарства державних лісогосподарських підприємств Волині уже давно відіграють не лише господарську функцію. Це вже як один із напрямків, що може стати туристичним потенціалом області. Біля вольєрів – зокрема тих, що створені ДП «ЛМГ «Звірівське», часто бувають відвідувачі. Такий спосіб спостереження за дикими тваринами – причому безпечний як для самих тварин, так і для людей – приваблює і дітей, і дорослих.

Для утримання диких кабанів потрібні не лише вольєри та огорожі, а й достатнє та збалансоване харчування. Лісівники постійно підгодовують тварин, особливо це важливо у зимовий період. Для цього заготовляють жолуді, каштани, зернові, коренеплоди.

Безперечно: щоб підтримувати та розвивати цей напрям, необхідні значні зусилля та інвестиції. Щороку у мисливське господарство держлісгоспи вкладають у межах 10 млн грн. Але такі витрати є цілком виправданими: у першу чергу – для самої природи.

Зі свого боку лісівники сподіваються та докладають зусиль, щоб мисливство із часом стало ще більш цивілізованим та, як це відбувається в усій Європі, приносило суттєві прибутки і було одним із популярних видів туризму.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися