У Луцьку піднімуть ціни на вивезення сміття
Волинь

У Луцьку піднімуть ціни на вивезення сміття

17 червня 2021, 18:47
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку цього року зросте тариф на вивезення сміття. 

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, архітектури та благоустрою, ЖКГ, екології, транспорту та енергоощадності у четвер, 17 червня, пише Конкурент.

Зокрема, начальник КП "Луцькспецкомунтранс" Володимир Марценюк розповів, що підприємство планує підняти тариф на вивезення сміття орієнтовно на 25-30%. В першу чергу це планують зробити через ріст мінімальної заробітної плати та через необхідність оновлення техніки.

"З 2018 року тариф на вивезення побутових відходів не збільшувався. Тим часом ціни на прямі витрати підприємства зросли на 38%. Це і паливно-мастильні матеріали, і мінімальна зарплатня, і послуги, якими користується підприємство, і так далі. Зростання тарифу – необхідна річ, яку роблять у всіх містах України. На сьогодні Харків працює з тарифом приблизно на шість гривень вищим, Рівне теж виходить на фінішну пряму по підняттю тарифу. І ряд інших міст. Це просто життєво необхідне для нормального функціонування і господарської діяльності нашого підприємства. Це буде незначне підняття, щоб вирівняти ці відсотки", – каже Володимир Марценюк.

За словами керівника підприємства, прогнозувати, на скільки саме гривень зросте тариф для лучан, поки зарано, бо наразі тривають підрахунки.

Депутат Луцькради Михайло Наход наголосив, що зі зростанням тарифу важливо також поліпшити і якість надання послуг. 

"Під час розгляду цього питання наголосив на необхідності посилити роботу зі створення умов для сортування сміття та інформування мешканців щодо важливості правильного поводження з побутовими відходами. У відповідь отримав запевнення, що така робота буде інтенсивніше проводитися з 2022 року", – сказав Михайло Наход.

Щоб покращити якість послуг, за кошти, які будуть надходити, планують оновити рухомий склад підприємства, який вже на 90% відпрацював своє. 

"Я працюю в першу чергу над тим, щоб все було вчасно, і щоб не було збоїв у графіку. Кількість вільного транспорту відразу вплине на якість сортування побутових відходів, тому що коли є транспорт, сміття можна розділити і збирати окремо по різних фракціях. Логістика у нас дуже складна, і нехватка одиниць транспорту не дозволяє нам сортувати сміття на місці", – каже він. 

Очікувати зростання тарифу можна вже цього року. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися