Уже 2 роки переховується водій, який на смерть збив 10-річну дитину у Луцьку
Волинь

Уже 2 роки переховується водій, який на смерть збив 10-річну дитину у Луцьку

1 липня 2021, 20:33
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку батьки дівчинки два роки не можуть добитися покарання для водія, який збив насмерть їхню дитину. Мова про ДТП, яке трапилося два роки тому на вулиці Володимирській. Тоді водій на нерегульованому пішоході збив школярку. 

Про це йдеться в сюжеті телеканалу "Аверс".

Життя 10-річної Соломії обірвалося раптово. Усе сталося ввечері на неврегульованому переході на вулиці Володимирській. Дитина поверталася зі школи, переходила дорогу у зазначеному місці і вже майже дійшла до бордюру, як її на смерть збив автомобіль.

Батькам дівчинки говорити на камеру складно - лише поза об'єктивами розповідають якою усміхненою та життєрадісною була Соломійка. Трагедія трапилась два роки тому і з тих пір батько дівчинки не полишає спроб добитись справедливості. Підтримує тата уся родина.

"Злочинець, який наніс тортури сім'ї до цього часу знаходить тисячі причин, щоб не нести відповідальність. За півтора року уже "зробив" собі другу групу інвалідності. Адвокат шукає усякі причини шукає, щоб виправдати його або знайти пом'якшення. У сім'ї загиблої пробачення ніхто навіть не попросив", - розповідає родич Петро Білянський.

Справу уже розглянули у першій інстанції. Водієві присудили 4 роки в'язниці, а нині слухають справу уже в Апеляційному суді. Чоловік, який сидів тоді за кермом автівки на судові засідання не з'являється. 

Зі слів родичів загиблої винуватець одразу своєї вини не визнав та ще й не погодився з покаранням, яке призначив суд першої інстанції. 

"Він всім способами шукає як викрутитись. У першу чергу дає неправдиві свідчення в суді. І ось так не з'являється до суду, шукає різні причини для цього", - додає Петро.

За час, що пройшов водій вже встиг оформити собі фальшиву інвалідність і не з'являється на засідання, бо "перебуває у лікарні". Суд надіслав запит до медичного центру, щоб перевірити достовірність інформації, де розповідають, що у чоловіка справді інвалідність і важкі фізичні навантаження йому протипоказані, але на лікуванні він зараз не перебуває.

Прокурор уже декілька разів відкладала слухання справи, бо нібито обвинувачений має право на лікування. Проте така ситуація обурює родичі - вони впевнені, чоловік робить це навмисно.

На нерегульованому переході справді страшно ходити, а поруч школа і купа дітей, які щодня перетинають автошлях. Мешканці сусідніх будинків наполягають, аби там встановили світлофор, щоб спокійно відпускати своїх діток до школи та й самим мати змогу безпечно перейти дорогу і щоб така трагедія більше не повторилась.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися