Як у Луцькому районі вродила чорниця
Волинь

Як у Луцькому районі вродила чорниця

4 липня 2021, 14:52
0
0
Сподобалось?
0

На Волині розпочався сезон збору чорниць. Ягоди цьогоріч великі й соковиті. Збирати їх до лісу ходять цілими родинами, аби за кілька тижнів заробити грошей. Зібране жителі сіл продають на ринку або заготівельникам. За кілька тижнів вартість чорниці може знизитися.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного.

"Подивіться які ягоди! То золото, а не ягоди! З одного куща можна назбирати цілий стакан", - розповідає одна з господинь.

У селі Гайове - десятки збирачів чорниці. Кажуть: ягода гарно вродила.

"На ровера сіли, приїхали, ягідочок хороших назбирали. Звісно, будуть вареники, будуть пироги. Вдасться - поїдемо ще й на ринок!", - каже збиральниця Оксана Друкарчук.

Поруч з лісом збирачів чекають заготівельники. Вони приймають лише чисті та свіжі ягоди. Нині за кілограм платять по 50 гривень. 

"В нас є холодильники, морозильні камери - ми туди здаємо, а потім ягоди відправляють на експорт", - розповідає заготівельник Василь Вишневський.

У ліс збирачі йдуть цілими родинами. Карині - 14 років і вона збирає ягоди разом з бабусею. Дівчина хоче заробити на обновки до школи. 

"Це справді цікаво. Я не розумію людей, які днями сидять в телефоні. В лісі свіжо, тепло, красиво", - зізнається Карина.

За годину у лісі можна зібрати 1-2 літри чорниць. Дехто везе ягоди на ринок. Частину зібраного господині лишають для сезонних страв. За прогноза лісівників цього сезону на Волині може бути зібрано до 100 тонн чорниці. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися