Як борються з борщівником на Волині
Волинь

Як борються з борщівником на Волині

7 липня 2021, 12:32
0
0
Сподобалось?
0

Восьмеро людей звернулися цього року до опікового відділення через ураження борщівником - розповів лікар-ординатор Луцької міської клінічної лікарні Андрій Ковальчук. Каже: рослина небезпечна у період цвітіння. Минулого року таких звернень було 20.

Про це пише Суспільне.

Лікар розповідає опіки від борщівника — проблема дерматологічна, але люди після ураження речовиною не звертаються до лікаря, на тому місці виникають рани, нагноюються і вже тоді потрібно лікувати рани в опіковому відділенні.

На комунальній території Луцької громади борщівник скошували, - розповіла начальниця відділу екології Оксана Лисак. Найбільше його в обласному центрі на чотирьох локаціях: у районі вулиці Селищної, вздовж колишньої дитячої залізниці, район вулиці Боженка, по контору 20 школи та в районі Великого Омеляника.

Зі слів екологині, великі насадження рослини виявили на території Луцької громади у селах Забороль, Рокині та Антонівка. Каже: в основному рослина росте на приватних земельних ділянках, її мають ліквідувати власники чи орендарі. Ті, хто цього не робить, ризикують отримати штраф.

Жителі селища Рокині показують територію неподалік ставка, навколо якого росте борщівник. Ця територія в обслуговуванні сільгосппідприємства. Небезпечну рослину директор Олександр Голій не ліквідував. Пояснює, що в нього немає людей та відповідної техніки для того, щоб викорчувати борщівник.

Скаргу на поширення борщівника можна надсилати в Держекоінспекцію та муніципальну варту. Начальник відділу групи швидкого реагування департаменту муніципальної варти Луцька Богдан Ковальчук каже, що з початку року отримали 6 звернень на гарячу лінію щодо росту борщівника. Розповідає: "Звернення були по комунальній власності та два на приватній ділянці, що росте ця небезпечна рослина". Видали припис, провели профілактичну бесіду, після чого власники ділянок зрізали борщівник.

Якщо власник ділянки не виконує приписів щодо усунення борщівника, то на нього складатимуть адміністративні матеріали, — каже Богдан Ковальчук. Штраф за правопорушення на громадян становить від 340 до 1460 грн, на посадових осіб 850-1700 грн.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися