Ось так Микола АНДРОСЮК вирішив воювати із сусідом
Волинь

На Волині чоловік обписав батьківську хату прокльонами на сусіда

17 липня 2021, 16:36
3
0
Сподобалось?
0


У Раймісті колишнього Рожищенського району Волині – скандал. На одній з хат з’явилися плакати з лайливими надписами. «Самозванцем», «нелюдом» та «падлом» на все село обізвали… вчителя. Той досі ні з ким конфліктів не мав, а тепер змушений терпіти неймовірне приниження. За що і від кого так перепало чоловікові на схилі літ?

«Війна» триває чотири роки

Ось такою спаплюженою стоїть батьківська хата Андросюків. Гарно пофарбована, з українським прапором, що розвівається над дахом, але з гнівними плакатами на стінах, що звернені до сусіда. Читати бридко, бо ж це бачать і дорослі, і діти: «Дурак? Ти тут ніхто», «Ти вс*аний пасічник», «Ти нелюд, я тобі дам», «Здоров, придурок», «Ти самозванець», «Падло, смердиш падлом, я не маю чим дихати»… Вказано прізвище, до кого адресоване звернення. І головне звинувачення вивішено на комині: «Злодій, заберись з краденої землі».

Хатина, що стала епіцентром сільських балачок, виявилася зачиненою. Тож ми спробували розпитувати про конфлікт у селян, що саме проходили повз.

– Та хіба ми знаємо? – недовірливо глянувши на кореспондента, казали чоловіки.

– Тож нащо таке писати? – обурювалися жіночки.

Кількома словами обмовилися, що чоловік, який ті «білборди» сотворив, тут не живе. І взагалі, що його батьки склали заповіт не на нього, а на одну із сестер, тож він тут по закону й не хазяїн. Чого Микола Андросюк розпоясався, коментувати не стали, але на хату сусіда, з яким у нього виник конфлікт, вказали.

За парканом – добротний дім Радчуків. Його господар Володимир зустрів журналістів теж не надто привітно. Каже, втомився від тих образ, що «кричать» у його бік із сусіднього будинку, й говорити про них не хоче. Але слово за слово – розповів, що ті плакати з’явилися недавно, а до того лайливими словами були обписані стіни.

– То вже тягнеться з чотири роки. Чотири рази хата була обписана, він перекрашував, – з образою каже Володимир Якович. – Я фотографії маю (показує – авт.), з ними до юристів, у поліцію звертався. Але що з того?

– Так за що ж сварка вийшла? – випитую.

– Раніше у тій хаті були батьки Миколи. По-сусідськи жили ми добре, ніколи ні за що не сварилися. Як старий Самійло відбив межу кілочками, так ми по тому й городилися. А тепер син каже, що я в них якусь землю забрав. Яку? У них все приватизовано, а в мене – ні! То що я міг вкрасти? – дивується і показує той клаптик, за який начебто зчинився шум-гам.

Одного брата вигнав, іншого побив

Мова про якісь кілька метрів. Видно, що раніше на тій землі був квітник. Володимир Радчук, розповідаючи, як сусід порізав огорожу, знищив виноград та почав на його території встановлювати свої порядки, тільки рукою махнув. Мовляв, марна та справа – нерви свої витрачати.

– Я з ним конфлікту не маю, – врешті сердито сказав. – У проекті вказано, де межа, то хай в суд йде, як впевнений, що прав. А що ти мене паплюжиш? Та в нього вже все кругом у скандалі, від нього почала родина відказуватися.

У Миколи Андросюка є ще дві сестри та троє братів. Один з них, Володимир, живе у Раймісті. Поцікавились у нього: то хто ж у батьківській хаті хазяїн і за що така моральна помста сусідам?

– Я при батьках жив до їхньої смерті, – розповідає чоловік. – Сусід наш, вчитель, – хороша людина. Справді, ніколи ніяких сварок ні за що не було. Батьки давно повмирали, а хату заповіли сестрі Тані, яка живе у сусідньому селі. То вона по закону є власниця. А фактично хазяйнує Коля.

– Мені батько так казав: як буде хто в хаті жити, пусти, а як ні – продай, – згадує Тетяна Глинюк. – Ми не продавали. Бо один наш брат, що в Афгані служив, туди переїхав. А Коля його вигнав…

– Уявіть, ні хата, ні земля не його. А він взяв і повикидав звідти усі братові речі, навіть холодильник на дорогу висунув. Я вступився. А Коля взяв лопату і вдарив мене, – каже Володимир Андросюк. – То тепер я з ним навіть не говорю. Ну як так можна? Ні встиду, ні совісті не має. Веде себе, як паршивий кіт: пустили в хату – виліз на стіл і напаскудив. Я йому казав, що такого, як він робить, у Волинській області ще не було! А може, й у всій Україні.

А сестра Тетяна додає:

– Позорище! Просила вже Колю не раз, щоб вибрався з батьківської хати. Бо де ж таке нам всім сміховисько зробити? Сил більше нема… А перед сусідом соромно.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Василь
    Василь

    Хех, ну вчитель видно тертий калач, каже "хай іде в суд, якшо переконаний, шо правий"... Ті плакати виглядають як відчайдугне дивацтво, голосна заява, крик про несправедливість. ТРЕБА ПРЕДМЕТНО РОЗБИРАТИСЬ. В Україні здавна заведено терпіти всяких "хороших людей", які всього лиш кілька метрів землі ухопили... ВСЬОГО ЛИШ! кілька метриків, ага))))) Були в Тетяни (власниці) чого носа в земельний паспорт не встромили??? У "злого" Миколи теж нічого не спитали... Так колись і українця дурним робитимуть за Крим і за інші "кілька метрів". Майте гідність журналісти! Навчіться розбиратись ТОЛКОВО! то не є велика наука привезти стрічку 20-50м і поміряти де по документах а де не по планах огорожа стоїть.

    17 липня 2021, 21:45
    Відповісти
  • Житель села
    Житель села

    Чогось одного зробили винним а іншого добрим, чумусь радчук не росказав як тижнів 3 назад він прийшов і побив свого сусіда на дорозі і це вже не вперше, а сам радчук що вчитель поганий діти жаліються, був один випадок пам'ятаю як ще навчався в школі то він однокласснику голову олівцем пробив, і це не перше що було, а сам випити любить бігає по декілька разів на день на точку, чомусь цього про себе не сказав

    18 липня 2021, 23:00
    Відповісти
  • Сусідка
    Сусідка

    Ви були присутні при цій бійці? Не смішіть мене поганий вчитель, поганий тим що вимогливий і справедливий? Так можуть сказати учні які не хочуть вчитись і їхні батьки. Випадок з олівцем, де ви це взяли? Якби він так зробив то давно б не працював з дітьми. Перехиляє чарку! В кожної людини ж особистий простір і час і чим він в цей час займається не повинно вас турбувати. Мені цікаво що вас підштовхнуло написати такий тупий коментар? Можливо ви один з учнів чи ображених батьків? І чому приховуєте своє ім'я?

    20 липня 2021, 17:52
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися