У Луцьку представили іншу Лесю Українку
Волинь

У Луцьку представили іншу Лесю Українку

9 липня 2021, 13:34
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку у залі центрального поштового відділення міста відбулося спецпогашення поштового блоку-марки, присвяченої 150-літтю від дня народження Лесі Українки. Це зробили штемпелем, який дійсний лише один день. За словами директора Волинської краєзнавчого музею Оксани Важатко, саму подію приурочили до річниці відкриття музейного комплексу Косачів у селі Колодяжне Ковельського району, який запрацював 10 липня далекого 1949 року.

Як розповів керівник Волинської регіональної дирекції Укрпошти Іван Люсак, до розробки поштового блоку запросили молоду художницю Поліну Дорошенко, яка осучаснила образ Лесі Українки. Це підтвердила також і народна депутатка Ірина Констанкевич. Вона зазначила, що саме відзначення ювілею Лесі Українки на високому рівні пролобіювали саме з Волині. Також волинянин запроваджують новий підхід до розуміння творчості Лесі Українки. З її образу знімають комуністичне напилення, а саму письменницю зображають не мученицею, а молодою, європейською жінкою.

Паралельно у приміщенні поштового відділення відомий волинський колекціонер Анатолій Сєрков організував виставку матеріалів, присвячених Лесі Українці: поштові конверти, марки, візитівки, листівки, паперові гроші та монети.

Зі свого боку голова спілки філателістів Волині Андрій Кулаков відзначив, що для нього та його колег це важлива подія. Адже Укрпошта не так часто присвячує свою продукцію волинській тематиці. Інколи випуску наступної марки доводиться чекати по 2–3 роки.

Принагідно Іван Люсак представив ще кілька унікальних марок від Укрпошти. Це ароматизовані марки округлої форми із запахами лаванди та жасмину; марки для дітей з QR-кодом, на яких оживають герої з мультика про козаків, марки присвячені українським військовим та Євро-2020.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися