У Луцьку за тиждень після вакцинації від коронавірусу помер чоловік
Волинь

У Луцьку за тиждень після вакцинації від коронавірусу помер чоловік

9 липня 2021, 20:39
3
0
Сподобалось?
0

Подружжя лучан погодилося на вакцинацію проти коронавірусу. Спочатку все було добре, але через тиждень після щеплення стан чоловіка значно погіршився. 

Незабаром його госпіталізували, але врятувати вже не змогли. Дружина переконана, що трагедія сталася через легковажність сімейного лікаря, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс», передає ІА "Волинські Новини"

«Я вмираю», – це були його останні слова. Все. Більше я його не побачила і не почула. Я навіть з ним не попрощалася», – не може стримати сліз Світлана Кривальчук.

Її чоловік помер у ковідному шпиталі вже після вакцинації. Подружжя погодилося на пропозицію медиків щепитися проти коронавірусу. Спершу все було гаразд, але приблизно через тиждень їм стало зле, особливо чоловіку. Про всі симптоми відразу розповіли сімейному лікарю.

«Я дзвоню до сімейного лікаря і говорю, що в Олега Івановича температура 39,1. Вона сказала: дайте парацетамол. Звичайно, я дала. Але попереду були ніч, субота та неділя. Ми залишилися вдома і я втратила чоловіка. З п’ятниці на суботу ще більш-менш [він почувався], а з суботи на неділю вже гірше, а з неділі на понеділок вже цілу ніч задихався», – розповідає пані Світлана.

За її словами, тільки в понеділок сімейна лікарка скерувала чоловіка на ПЛР-тест: «Він вже не міг їхати, я сіла з ним разом у машину. Поїхали зробили тест на коронавірус. Приїхали додому і я бачу, що він ніякий».

Жінка вирішила виміряти сатурацію чоловіку. Пульсоксиметр показав 86. Зазначає, як тільки лікарка почула цю цифру, написала електронне направлення й організувала швидку. Чоловіка госпіталізували, перевели в реанімацію, але невдовзі він помер.

Як пригадує Світлана Кривальчук, перед вакцинацією медики їм не вимірювали ні сатурацію, ні температуру.

«Перед тим, як робити вакцинацію, я запитала: можливо, нам щось здати, якісь аналізи? А мені у відповідь: а ви себе погано почуваєте? Я кажу: ні, ні я, ні Олег Іванович. Тобто навіть температуру нам не міряли, коли робили щеплення. Єдине – нам передусім підсунули цей протокол про те, що вони не несуть за це ніякої відповідальності, аби ми підписалися».Із сімейною лікаркою подружжя Інною Білевич журналістам зв’язатися не вдалося, адже вона перебувала у відпустці.


«Жінка зателефонувала, що в її чоловіка є висока температура. Це був перший день такої високої температури. Згідно з наказами, ніхто не кладе хворих зразу в стаціонар. Сатурація в нього не була низька, задишки в нього не було. Єдине – висока температура. Згідно з наказами, користуємося тим же парацетамолом, який був призначений. На другий день лікарка в телефонному режимі запитувала, як він себе почуває, тобто вже в суботу», – розповідає завідувачка амбулаторії сімейної медицини загальної практики №2 Меланія Щадило.

Додала, чоловіка не госпіталізували, бо до понеділка не було відповідних показів.

«У понеділок, після того, як він здав ПЛР, коли зідзвонилися, стало відомо, що він себе почуває зле… У них був пульсоксиметр удома, вони самі собі міряли сатурацію. І дружина не казала, що в нього у вихідні дні вона була низька. Вона стала низька саме в понеділок. У цьому випадку я не бачу вини лікаря», – наголошує Меланія Щадило.

Батько лучанина Арсентія Петрика теж помер у ковідному госпіталі.

«Тато нам сам сказав, що за ним ніхто не дивиться. Його скарги про те, що він відхаркує кров’ю, що він має печіння в роті та в грудях, були проігноровані. На це лікарі ніяк не відреагували. Належним лікування стало вже тоді, коли його перевезли в реанімацію. В реанімації робили все можливе, але, на жаль, нічого не змогли добитись. Тобто основний час був втрачений на початку», – ділиться Арсеній Петрик.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • всезнайко
    всезнайко

    вішати таких сімейних лікарів на сухій гілці

    10 липня 2021, 09:09
    Відповісти
  • Жах!
    Жах!

    При Радянській Владі лікарі приходили до хворих додому,,,

    10 липня 2021, 15:25
    Відповісти
  • украіночка
    украіночка

    Від якоі вакцини він помер? Халатність наших лікарів "зашкалює" Вони завжди шукають виних родичів , аби не вони

    11 липня 2021, 15:21
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися