У Луцькому зоопарку - поповнення
Волинь

У Луцькому зоопарку - поповнення

17 липня 2021, 13:19
0
1
Сподобалось?
1

Вранці на працівників зоопарку очікував сюрприз: ще напередодні мавпа з сім’ї капуцинів Маргоша була при надії, а вже зранку усі побачили її маля. 

У ніч з 15 на 16 липня в приматів Маргоші і Степана народився малюк, якого мама від народження не відпускає від себе ні на хвилину і постійно носить на спині, - пише ІА Волинські новини.


Годувальниця-доглядачка відділу приматів Луцького зоопарку Тетяна Пономарьова розповідає: добре, що пологи відбувалися, коли не було відвідувачів, бо мавпи-капуцини люблять спокій.

«Це друге маля в сім’ї капуцинів. Ми його очікували. Перший хлопчик, Ірисик, народився два роки тому 29 жовтня, а цього малюка ми теж очікували восени, але виявилося, що йому підійшов строк саме зараз. Малюк міцний, здоровий, ще не знаємо статі, бо мама не показує», – каже вона.

З її слів, оглянути мавпенятко можна буде не раніше як через кілька місяців, коли мама буде висаджувати його самого на гілку.

«Приблизно до пів року батьки суворо наглядають за малюками. Тепер разом з татом і мамою доглядатиме за малечею і старший братик, бо капуцини усі приймають участь у вихованні», – розповідає Тетяна Пономарьова.

Пара капуцинів Маргоша і Степан, розповідає директорка Луцького зоопарку Людмила Денисенко, приїхала з Харківського зоопарку.

«У цієї пари є старший хлопчик, і з нього почалося навчання Маргоші як мами. Коли ми побачили, що він народився, почали відігрівати, почали підсаджувати на спину татові, а мамі лишалася лише функція годування. Цього разу вже мама більш досвідчена, вже вона сама його носить на спині, старший братик теж цікавиться і приглядається», – каже вона.
За минулі десять днів – це друге поповнення серед приматів Луцького зоопарку. Десять днів тому народила маля і зелена мартишка. До слова, їхня родина найбагатодітніша – у зелених мартишок з луцького звіринця це вже восьме маля.


Юлія МАЛЄЄВА

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися