До Луцька з'їхалися колишні наркозалежні
Волинь

До Луцька з'їхалися колишні наркозалежні

23 липня 2021, 13:36
0
1
Сподобалось?
1

До Луцька завітав великий християнський автомотопробіг "Шлях незалежних". Це всеукраїнська акція з популяризації боротьби з наркозалежністю, в якій взяли участь кілька десятків людей. 

Про це пише Конкурент.

Організатор акції – відомий український пастор протестантської християнської "Церкви Добрих Змін" із Маріуполя Геннадій Мохненко. 

Акція стартувала ще 15 липня у Маріуполі. Далі учасники пробігу проїхалися півднем України, проїхали Херсон, Миколаїв, Одесу, Вінницю, Чернівці, були у Львові, та вже звідти заїхали до Луцька. У кожному місті учасники акції зустрічаються із місцевою християнською спільнотою, проводять мітинги, на яких популяризують ідею християнської реабілітації від залежності, а також за можливості спілкуються на цю тему з місцевою владою. 

У Луцьку зустріч стартувала близько 11:00 на Театральній площі. Учасники пробігу приїхали у брендованих футболках та з прапорами. Серед них було багато колишніх наркозалежних, які завдяки вірі змогли подолати залежність. Ці люди тримали в руках своєрідний "лічильник", де червоним було написано кількість часу, протягом якого вони вживали наркотики, і зеленим – час, відколи вони "чисті". 

Організатор акції Геннадій Мохненко пояснив, що вона має декілька головних цілей. Найперша, як вже було сказано – пропаганда реабілітації від наркотичної залежності. Друга ціль – патріотична, адже цього року Україна святкує 30-ту річницю незалежності, і таким чином люди, які побороли свої залежності, вітають Україну з цим днем. Ще одна ціль – розказати про проблеми християнських реабілітаційних центрів, які великою мірою не визнані українським законодавством як такі, що можуть надавати фахову допомогу залежним. Геннадій Мохненко у кожному українському місті просить владу підтримати законопроекти, які розширять перелік повноважень таких центрів та допоможуть їм працювати із більшою кількістю людей. 

Після мітингу не Театральній площі Геннадій Мохненко взяв участь у круглому столі в департаменті сім'ї і молоді Луцькради, де місцеві депутати презентували програму боротьби з наркотиками у місті. Далі запланована зустріч із міським головою. 

Вже сьогодні автомотопробіг попрямує у Рівне. У неділю планують бути в Києві, де відбудеться багатотисячний мітинг. У понеділок організатори зберуть велику акцію під Офісом Президента, де озвучать свої цілі та пропозиції в питанні боротьби з наркотиками в Україні. 








Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися