На Волині митника визнали винним у хабарництві, але звільнили від покарання
Волинь

На Волині митника визнали винним у хабарництві, але звільнили від покарання

24 липня 2021, 11:55
0
0
Сподобалось?
0

Затримання посадовця Волинської митниці у 2015 році за хабар у 1300 доларів США відбувалося помпезно – за участі працівників Гепрокуратури та оперативників Головного управління СБУ зі столиці. Однак, як переважно й стається у таких справах, далі у правової системи держави пішло не все так гладко.

Як пишуть «Волинські новини» з посиланням на вирок Любомльського районного суду, зрештою хабарнику вдалося уникнути реальної відповідальності.

Обіймаючи посаду старшого інспектора аналітично-пошукового відділу управління аналізу ризиків та протидії митним правопорушенням Волинської митниці ДФС, 8 та 12 серпня 2015 року обвинувачений отримав хабар у розмірі 1300 доларів США.
Митник вимагав гроші у представника ТОВ «Єво-Профіт» за безперешкодне ввезення до України товару з-за кордону.
У суді посадовець своєї вини не визнав, зазначивши, що вважає кримінальне провадження провокацією. Однак після дослідження доказів та допиту свідків суд дійшов висновку, що митник вчинив злочин.
Відтак суд призначив йому покарання у виді шести місяців арешту та позбавив права обіймати посади в правоохоронних органах протягом двох років. Але його було звільнено від відбування призначеного основного і додаткового покарань у зв`язку із закінченням строку давності.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися