Волинян почали щеплювати Модерною
Волинь

Волинян почали щеплювати Модерною

26 липня 2021, 20:45
0
0
Сподобалось?
0

Мешканцям Волині почали робити щеплення від коронавірусної інфекції вакциною Moderna. 

Вакцину розподілили у семи центрах вакцинації, які діють в області, розповів керівник обласного управління охорони здоров’я Роман Рудоквас, пише "Суспільне"

Попередньо на Волинь надійшло 1 780 флаконів, тобто 26 700 доз препарату.

Волинян почали щеплювати вакциною Moderna

У центрі вакцинації в Луцькому центрі первинної медичної допомоги № 2 на щеплення вакциною Moderna 26 липня записалися 30 людей.

Першою отримала щеплення від COVID-19 лучанка Катерина Паксіватова. Зі слів жінки, під час епідемії читала інформацію про різні препарати та виробників, тому вирішила щеплюватися вакциною Moderna.

"То ж дізнавшись, що є Модерна, одразу вирішила записатися", – каже лучанка.

Волинян почали щеплювати вакциною Moderna

Перед щепленням лучани заповнюють анкету, далі лікар оглядає пацієнта та перевіряє стан його здоров'я, після чого приймає рішення про щеплення.

"Під час щеплення людині вводять антиген, тобто вірус в ослабленій формі, який дозволяє сформувати пам'ять і зменшити перебіг тяжкості захворювання, якщо таке станеться", – каже завідувачка тимчасового інфекційного стаціонару в Луцьку Тетяна Хлєбік.

Лікарка мобільної бригади з вакцинації Аліна Алєксєйчук каже, що записатися на щеплення вакциною Moderna може кожен охочий.

"Кількість доз у флаконі – 15, тому потрібно записатися попередньо. Центр вакцинації працює у будні та вихідні дні з 9 до 15 години", – зазначила лікарка.

Волинян почали щеплювати вакциною Moderna

Наразі в Луцькому центрі первинної медичної допомоги № 2 медики щеплюють вакцинами AstraZeneca, CoronaVac, Pfizer та Moderna, розповіла медична директорка установи Світлана Бойко.

"На сьогодні Moderna, майже як і Pfizer, має 94 % ефективності. Це хороший показник. Moderna в області достатньо, і черги такої, як на Pfizer немає", – зазначила меддиректорка лікарні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися